Matěj Ruppert

Datum narození: 12. 3. 1978
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, hudebník
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Hudbě se věnoval Matěj Ruppert už do mládí. Zvítězil v pěvecké soutěži Caruso Show, pak vystupoval se skupinou Leguar GR, ale. spojen je především s funky kapelou Monkey Business.

Vystudoval pražskou střední pedagogickou školu. Na konzervatoři se zpěvák Matěj Ruppert ohřál jen půl roku. Kromě tónů se věnuje i filmu. Zahrál si v komedii Pupendo, v road movie Pusinky nebo v dramatických 3 sezónách v pekle.

V roce 2006 vyhrál hudební anketu Zlatý slavík v kategorii Skokan roku. Vyzpíval si i sošku Anděla Akademie populární hudby. Své nadání předvádí dodnes v kapele Monkey Business. Koncerty skupiny jsou známé extravagantními a bláznivými kousky. Matěj Ruppert se podílí i na řadě dalších hudebních a uměleckých projektů, např. na rockovém projektu Neruda, který rozjel v roce 2010.  

Na loďce ubíhající šumavskou řekou Otavou si Matěje Rupperta vzala herečka a zpěvačka Karolína Chytilová. Manželství se ale záhy rozpadlo. Chytilové později diagnostikovali rakovinu prsu. Mezi jeho expartnerky patří herečka Sandra Nováková nebo zpěvačka Tereza Černochová.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Lucia Šoralová
Lucia Šoralová
zobrazit profil Věra Vlková
Věra Vlková
zobrazit profil Vlastimil Horváth
Vlastimil Horváth
zobrazit profil Michal Horák
Michal Horák
zobrazit profil Lisa Marie Presley
Lisa Marie Presley