Marek Ztracený

Datum narození: 26. 2. 1985
Místo narození: Železná Ruda
Profese: zpěvák, skladatel, klávesista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Marek Ztracený, který se proslavil hitem Ztrácíš, získal jako první po Karlu Gottovi Českého slavíka. A to nejen jednoho!

Po studiích skladby na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka hrál Marek Ztracený, vlastním jménem Marek Slodičák, na bicí v kapele Kredenc.

MAREK ZTRACENÝ - SE SYNEM NARAZIL NA ŽRALOKA

Ztracený napsal hit pro Mistra Gotta

Úspěch Markovi Ztracenému přinesl roku 2008 singl Ztrácíš, který se objevil na předních příčkách českých hitparád. Ovládl s ním i mezinárodní hudební festival konaný v polském Rzeszówu. Tomuto hitu vděčí za Českého slavíka v kategorii Objev roku.

Mezi jeho další hity patří Něco končí, Je to zlý, V opilosti, O pravdě či duet s Martou Jandovou Káva a sex. Kromě desky Ztrácíš Marek Ztracený vydal mj. alba Pohledy do duše či Pády. Na spolupráci s dcerou slavného českého rockera Petra Jandy navázal po pěti letech, a to skladbou Počasí.

Coby skladatel se Marek Ztracený do dějin české pop-music zapsal dojemným hitem pro Karla Gotta Ta pravá.

Ztracený tři České slavíky

V Českém slavíkovi 2021 Marek Ztracený vyhrál v kategorii Nejoblíbenější písnička rádia Impuls s hitem Časy se mění, stal se nejlepším zpěvákem, a navíc i absolutním vítězem toho roku. Rok nato obhájil prvenství v kategorii nejlepší zpěvák. A podařilo se mu  to i v roce 2023.

O MARKOVI ZTRACENÉM ČTĚTE ZDE>> 

Roku 2011 se Markovi Ztracenému narodil syn Marek. Jeho matkou je zpěvákova dlouholetá partnerka, moderátorka Marcela Skřivánková. Zpěvák ji požádal o ruku v únoru 2020 po koncertě v O2 areně přímo před plným hledištěm. Tajně se vzali v červnu 2023.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Marian Vojtko
Marian Vojtko
zobrazit profil Debbie Harry
Debbie Harry
zobrazit profil Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
zobrazit profil Kryštof Michal
Kryštof Michal
zobrazit profil Martina Šnytová
Martina Šnytová
zobrazit profil Markéta Irglová
Markéta Irglová
zobrazit profil Bobby  Brown
Bobby Brown
zobrazit profil František Nedvěd
František Nedvěd