George Michael

Datum narození: 25. 6. 1963
Datum úmrtí: 25. 12. 2016
Místo narození: Londýn
Profese: zpěvák, skladatel, producent
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

George Michael působil v slavné popové skupině Wham! Později se vydal na sólovou dráhu. Prodal víc než 100 milionů hudebních nosičů a proslul i skandály.

Nejen zpěvák a skladatel, ale též producent a nenapravitelný bohém s kyperskými kořeny Georgios Kyriacos Panayiotou, uměleckým jménem George Michael, se v 80. letech 20. století proslavil společně s Andrewem Ridgeleym v popové skupině Wham!. Kapela se stala nesmrtelnou díky hitům jako Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom, I'm Your Man, The Edge of Heaven či Last Christmas.

George Michael přiznal, že je gay

Později se George Michael vydal na sólovou dráhu. Málokdo by neznal skladby, jako jsou Jesus To A Child nebo Fastlove či duetem s Eltonem Johnem Don't Let the Sun Go Down on Me. Za svou kariéru prodal více než 100 milionů hudebních nosičů; získal tři ceny Brit Awards a dvě Grammy.

GEORGE MICHAEL ROZDAL MILIONY NA CHARITU

Život George Michaela provázely skandály. V roce 1998 ho v Los Angeles zatkla policie na veřejných toaletách. Tehdy zveřejnil svou homosexuální orientaci. V roce 2010 byl odsouzen k osmi týdnům vězení za řízení vozu pod vlivem drog, držení marihuany a způsobení nehody - naboural do obchodu.

Michael vypadl z auta na dálnici

George Michael zemřel náhle na Boží hod 2016 na infarkt v 53 letech. Již několik let před smrtí měl zdravotní potíže a musel být opakovaně hospitalizován. V roce 2011 upadl do komatu a lékaři mu museli provést tracheotomii. V roce 2013 v Anglii vypadl z jedoucího auta na dálnici. Další hospitalizaci absolvoval v květnu 2014.

V posledním období před smrtí pracoval George Michael na dokumentárním filmu Freedom.

GEORGE MICHAEL - VŠE O HVĚZDĚ ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

Svatba století aneb Jak si princ William vzal za ženu svou Kate Svatba století aneb Jak si princ William vzal za ženu svou Kate Stává se jednou za uherský rok, že oči celé planety hledí do jednoho místa. V pátek 29. dubna roku 2... číst článek
5 let po smrti George Michaela (†53): Boj o miliardy nekončí! 5 let po smrti George Michaela (†53): Boj o miliardy nekončí! Při příležitosti pátého výročí zpěvákova úmrtí odkryli na londýnském hřbitově Highgate Cemetary nový... číst článek
Vojta Drahokoupil se pořádně odvázal: Ukázal holý zadek! Vojta Drahokoupil se pořádně odvázal: Ukázal holý zadek! Mladý zpěvák Vojtěch Drahokoupil (25) moc dobře ví, jak rozdráždit své fanynky, jichž má jenom na in... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Michal Malátný
Michal Malátný
zobrazit profil Pavel Bobek
Pavel Bobek
zobrazit profil Paul McCartney
Paul McCartney
zobrazit profil Iveta Bartošová
Iveta Bartošová
zobrazit profil Hana Hegerová
Hana Hegerová
zobrazit profil Grace Jones
Grace Jones
zobrazit profil Richard Krajčo
Richard Krajčo
zobrazit profil Hana Ulrychová
Hana Ulrychová