Michael K. Williams

Datum narození: 22. 11. 1966
Datum úmrtí: 6. 9. 2021
Místo narození: Brooklyn, New York, USA
Výška: 178 cm
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Michael K. Williams, celým jménem Michael Kenneth Williams, se proslavil coby Omar Little v seriálu HBO The Wire - Špína Baltimoru. Dostal několik cen.

Kariéru v showbyznysu Michael K. Williams začal jako tanečník, spolupracoval s Madonnou nebo s Georgem Michaelem. Na filmovém plátně debutoval v roce 1996 ve filmu Bullet.

Do povědomí širší divácké obce se Michael K. Williams dostal díky roli Omara Littlea v americkém krimi seriálu The Wire - Špína Baltimoru, vysílaném v letech 2002 až 2008. Dále se na TV představil díky postavě Alberta Chalkyho Whita v seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City nebo Bobbyho McCraye v seriálu Když nás vidí (When They See Us).

Hrál v několika desítkách filmů, např. Gone, Baby, Gone (2007), 12 let v řetězech (2013), Čas beznaděje (2014), Když se zlomí větev (2016), Superfly (2018), Arkansas (2020) či Body Brokers (2021). Měl vlastní pořad Black Market with Michael K. Williams.

V roce 2015 Michael K. Williams obdržel cenu Roberta Altmana, roku 2021 Critics Choice Awardsv za vedlejší roli v dramatickém seriálu Lovecraftova země. Na Sundance Film Festivalu mu byla v roce 2022 in memoriam udělena cena poroty pro hraný film za celkové herecké vystoupení. Šlo o jednu z klíčových postav v thrilleru Breaking (2022).

O MICHAELOVI K. WILLIAMSOVI ČTĚTE ZDE>>

Pocházel z rodiny afroamerického otce a bahamské matky. Michael K. Williams zemřel 6. září 2021. V jeho bytě v Brooklynu ho našel synovec poté, co o něm neměl dva dny žádné zprávy.

 

Další Herci

zobrazit profil Kryštof Rímský
Kryštof Rímský
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Jason Momoa
Jason Momoa
zobrazit profil Jana Bernášková
Jana Bernášková
zobrazit profil Andrej  Chalimon
Andrej Chalimon
zobrazit profil Trine Dyrholm
Trine Dyrholm