Niecy Nash

Niecy Nash

Datum narození: 23. 2. 1970
Místo narození: Palmdale, Kalifornie, USA
Výška: 163 cm
Profese: herečka, komička, moderátorka, režisérka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Niecy Nash byla v roce 2023 nominována na Zlatý glóbus za vedlejší roli v seriálu Monstrum. Critics Choice Awards dostala za svůj výkon v sérii Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera.

Na filmovém plátně Niecy Nash debutovala v roce 1995 v americko-francouzském komediálním dramatu Dámská jízda s hvězdným obsazením: Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker, Drew Barrymore atd.

Jednu z hlavních rolí si Niecy Nash zahrála v seriálu Drápy (Claws), vysílaném v letech 2017 až 2022. V něm prošla i svou režijní premiérou jednoho z jeho dílů. Dále se předvedla v seriálech Reno 911!, Getting On, When They See Us (Když nás vidí), který se začal vysílat v roce 2019.

Hrála v seriálu Tenkrát poprvé (Never Have I Ever), v animovaných Lidské zdroje (Human Resources) a Agent Elvis (Agent King). Niecy Nash se představila v jedné z klíčových postav ve filmech Nalijme si čistého vína (Uncorked) a Beauty (oba z roku 2022).

Niecy Nash je také talentovanou komičkou a televizní moderátorkou. Úspěšná byla v pořadech Clean House a the Soul Man, The Daily Show nebo Conan.

Cenu Primetime Emmy Niecy Nash získala za roli v Getting On a Screen Actors Guild Award za výkon ve When They See Us. V roce 2023 byla nominována na Zlatý glóbus za vedlejší roli v seriálu Monstrum. Critics Choice Awards téhož roku dostala za svůj výkon v sérii Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera.

O NIECY NASH ČTĚTE ZDE>>

V letech 1994 až 2007 byla Niecy Nash manželkou duchovního Dona Nashe, s nímž měla tři děti, v letech 2011 až 2020 elekroinženýra Jaye Tuckera. V roce 2020 překvapila svatbou se zpěvačkou Jessicou Betts.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Monika Timková
Monika Timková
zobrazit profil Lucie Zedníčková
Lucie Zedníčková
zobrazit profil Vojtěch Záveský
Vojtěch Záveský
zobrazit profil Marcus Rutherford
Marcus Rutherford
zobrazit profil Anna Stropnická
Anna Stropnická
zobrazit profil Jamie Dornan
Jamie Dornan