Aunjanue Ellis

Aunjanue Ellis

Datum narození: 21. 2. 1969
Místo narození: San Francisko, Kalifornie, USA
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Aunjanue Ellis byla v roce 2022 za ztvárnění vedlejší role v dramatu Král Richard: Zrození šampiónek nominována na Oscara, Zlatý glóbus a na cenu BAFTA.

Hereckou kariéru Aunjanue Ellis začala v divadle a později přešla k filmu a televizi. Na filmovém plátně debutovala v roce 1996 hned dvěma vedlejšími rolemi, a to v tragikomedii Girls Town a v romantickém snímku Edův příští krok.

Pak již Aunjanue Ellis šla z role do role. Objevila se v mnoha filmech, včetně Men of Honor, Undercover Brother, Ray, Freedomland, The Express: The Ernie Davis Story, The Taking of Pelham 123, The Help, The Birth of a Nation, If Beale Street Could či Miss Virginia.

Zahrála si v řadě televizních seriálů, včetně True Blood, Quantico a Lovecraft Country. Jednu z výrazných postav Aunjanue Ellis ztvárnila také v seriálech When They See Us (Když nás vidí) či 61st Street.

Za vedlejší roli ve sportovním dramatu King Richard (Král Richard: Zrození šampiónek) byla Aunjanue Ellis v roce 2022 nominována na Oscara, Zlatý glóbus a na cenu BAFTA. Nominaci na cenu Tony získal za svůj výkon v broadwayské inscenaci The Trip to Bountiful.
 

 

Další Herci

zobrazit profil Juraj Kukura
Juraj Kukura
zobrazit profil Michal Slaný
Michal Slaný
zobrazit profil Zdeněk Dolanský
Zdeněk Dolanský
zobrazit profil Ladilav Frej jr.
Ladilav Frej jr.
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal
zobrazit profil Jane Seymour
Jane Seymour
zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan