Vera Farmiga

Vera Farmiga

Datum narození: 6. 8. 1973
Místo narození: Clifton, New Jersey, USA
Výška: 177 cm
Profese: herečka, režisérka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Vera Farmiga byla na Oscara, Zlatý glóbus a na cenu BAFTA nominována v roce 2010 za ztvárnění vedlejší role ve filmu Lítám v tom.

Americká herečka ukrajinského původu Vera Farmiga začala v televizní branži působit roku 1996. Na filmovém plátně debutovala dva roky nato v thrilleru Poprava. Od té doby se objevila v mnoha kritikou oceňovaných filmech a televizních seriálech.

Proslavila se rolemi ve filmech The Departed, Up in the Air a Bates Motel, za kterou byla nominována na cenu Emmy. Vera Farmiga si zahrála si také v hororové sérii The Conjuring a získala ocenění za svůj výkon v dramatu Higher Ground, které režírovala a mělo premiéru na filmovém festivalu Sundance.

V roce 2010 byla Vera Farmiga nominována na Oscara, Zlatý glóbus a na cenu BAFTA za ztvárnění vedlejší role v romantickém snímku Lítám v tom s Georgem Clooneym v hlavní roli.

Zahrála si také v řadě seriálů. Jednu z klíčových postav Vera Farmiga ztvárnila v dramatickém Když nás vidí (When They See Us), který se začal vysílat v roce 2019, v dobrodružném Hawkeye (jeho vysílání odstartovalo roku 2021) nebo v sérii Pět dní v nemocnici Memorial z roku 2022.

O VEŘE FARMIGIGA ČTĚTE ZDE>>

V letech byla byla Vera Farmiga provdaná za herce Sebastiana Rochého. V roce 2008 si vzala hudebníka Renna Hawkeyho, s nímž má syna a dceru.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Buchta
Petr Buchta
zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Shannen Doherty
Shannen Doherty
zobrazit profil Marek Holý
Marek Holý
zobrazit profil Merritt Wever
Merritt Wever
zobrazit profil Martina Randová
Martina Randová
zobrazit profil Kateřina Pechová
Kateřina Pechová