Tinatin Dalakišvili

Tinatin Dalakišvili

Datum narození: 2. 2. 1991
Místo narození: Tbilisi, Gruzie
Výška: 170 cm
Profese: herečka, modelka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Tinatin Dalakišvili, jejíž jméno se v rodné Gruzii překládá jako Sluneční paprsek, se proslavila rolí v romantické komedii Láska s přízvukem.

Povoláním je Tinatin Dalakišvili zahradní architektka. Žádné herecké vzdělání na svém kontě nemá. Zato již v jako sedmnáctiletá rozjela kariéru v modelingu. Zahrála si v několika reklamách, kde si jí všimli gruzínští filmoví režiséři. Účinkovala v několika krátkých filmech.

Jednu z hlavních rolí Tinatin Dalakišvili ztvárnila v dramatickém Kvartět. Na filmovém plátně debutovala v celovečerním thrilleru Sezóna režiséra Data Borchkhadzeho.

Do povědomí širší divácké obce se Tinatin Dalakišvili dostala rolí Lesji v romantické komedii Láska s přízvukem. Do tohoto projektu se dostala na poslední chvíli, protože původně měla postavu hrát Oksana Akinshina.

Štěstí Tinatině Dalakišvili, jejíž jméno se v rodné Gruzii překládá jako Sluneční paprsek, přinesla režisérka Anna Melikian, která za mladou herečkou osobně přiletěla na setkání do Gruzie, a dala jí hlavní roli v komedii Láska s přízvukem.

V zámoří se Tinatin Dalakišvili proslavila díky distribuci anglicky mluvené fantasy sci-fi Abigail, v němž ztvárnila titulní roli. Jednu z klíčových postav si měla možnost užít v thrilleru Vyproštění 2 (Extraction 2), pokračování úspěšného Vyproštění (2020).

 

Další Herci

zobrazit profil Alexej Pyško
Alexej Pyško
zobrazit profil Matyáš  Valenta
Matyáš Valenta
zobrazit profil Kateřina Winterová
Kateřina Winterová
zobrazit profil Rostislav Novák mladší
Rostislav Novák mladší
zobrazit profil Petr Pelzer
Petr Pelzer
zobrazit profil Dana Hlaváčová
Dana Hlaváčová
zobrazit profil Daniela Kolářová
Daniela Kolářová
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček