Miroslava Šafránková

Datum narození: 11. 6. 1958
Místo narození: Brno, Československo
Profese: herečka, podnikatelka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Miroslava Šafránková, mladší sestra slavnější Libuše Šafránkové, zazářila ve filmech Robinsonka a Malá mořská víla či v seriálu Arabela se vrací.

V patnácti letech Miroslavu Šafránkovou coby studentku SPŠ textilní v Brně objevil režisér Karel Kachyňa. V jeho filmech Robinsonka, Malá mořská víla nebo Smrt Mouchy ztvárnila jednu z hlavních rolí.

MIROSLAVA ŠAFRÁNKOVÁ - ROZHOVOR NEJEN O ARABELE

Arabela přivedla Šafránkovou z NDR

Nějaký čas Miroslava Šafránková strávila na Slovensku, kde se věnovala herecké kariéře. Objevila se tam např. v seriálu Moje kone vrané. Pak se přesunula do NDR, kde hrála v seriálu Jockei Monika.

Ze zahraničí se Miroslava Šafránková vrátila kvůli pokračování pohádkového seriálu Arabela s názvem Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek, kde ztvárnila ústřední postavu. V této roli nahradila Slovenku Janu Nagyovou, jejíž hlas byl shodou okolností předabován Libuší Šafránkovou, tedy její starší sestrou.

Šafránková jako Borůvka v Básnících

Po boku Pavla Kříže jsme mohli Miroslavu Šafránkovou vidět ve filmu Jak svět přichází o básníky, kde si zahrála Pavlovu gymnazijní lásku Marcelu Borůvkovou. Ve filmu Zdeňka Brynycha Romance za korunu tvořila milenecký pár s Erikem Pardusem.

Po natočení pokračování Arabely Miroslava Šafránková ukončila svou hereckou kariéru a vrátila se zpět do Německa. Tam vystudovala ekonomii v Mainzu a začala podnikat. Přestože se médiím vyhýbá, její podnikatelská činnost šměřuje právě do těchto sfér. Založila dvě mediální agentury Kapa a Kirké.

O MIROSLAVĚ ŠAFRÁNKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Miroslava Šafránková s manželem Miroslavem vychovala syna Marka

 

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Sarah Jessica  Parker
Sarah Jessica Parker
zobrazit profil Václav Jiráček
Václav Jiráček
zobrazit profil Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
zobrazit profil Lucie Trmíková
Lucie Trmíková
zobrazit profil Dana Hlaváčová
Dana Hlaváčová
zobrazit profil Veronika Senciová
Veronika Senciová
zobrazit profil Markéta Martiníková
Markéta Martiníková
zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan