Joey Batey

Joey Batey

Datum narození: 1. 1. 1989
Místo narození: Newcastle upon Tyne, Británie
Profese:  herec, hudebník, skladatel

Související celebrity

Životopis

Joey Batey se proslavil rolí přítele hlavního hrdiny, potulného barda, v dramatickém fantasy seriálu společnosti Netflix Zaklínač (The Witcher).

Studoval hudbu na Newcastle University a později navštěvoval Royal Welsh College of Music and Drama. Joey Batey složil hudbu k několika divadelním představením a uspěl i jako interpret svých vlastních skladeb. Je též zdatný klavírista, hrál na různých akcích a festivalech.

Na televizní obrazovce Joey Batey debutoval v roce 2013 v seriálu Bílá královna, na filmovém plátně pak o rok později v thrilleru Klub výtržníků (The Riot Club). Objevil se v seriálech Soumrak templářů (Knightfall) či Válka světů (The War of the Worlds).

Další příležitost Joey Batey dostal v životopisném romantickém dramatu Filmové hvězdy neumírají v Liverpoolu z roku 2017.

Úspěch Joey Batey sklidil coby potulný bard Jaskier, přítel hlavního hrdiny, v dramatickém fantasy seriálu Zaklínač (The Witcher), který společnost Netflix začala vysílat v roce 2019. K seriálu nazpíval hit Hoďte mincí svému Witcherovi a ještě další písně.

Je podporovatelem několika charitativních organizací, včetně The Prince's Trust a LGBTQ+ Stonewall. Joey Batey byl v roce 2020 jmenován jednou z hvězd zítřka organizace Screen International.

 

Další Herci

zobrazit profil Jaroslav Šmíd
Jaroslav Šmíd
zobrazit profil Ladislav Potměšil
Ladislav Potměšil
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil
zobrazit profil Marie Švestková
Marie Švestková
zobrazit profil Mark Hamill
Mark Hamill
zobrazit profil Jaroslava Obermaierová
Jaroslava Obermaierová
zobrazit profil Anna Kotlíková
Anna Kotlíková
zobrazit profil Jana Nagyová-Pulm
Jana Nagyová-Pulm