Freya Allan

Freya Allan

Datum narození: 6. 9. 2001
Místo narození: Oxfordshire, Velká Británie
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Freya Allanová se proslavila rolí princezny Cirilly z Cintry v dramatickém fantasy seriálu společnosti Netflix Zaklínač (The Witcher).

Navštěvovala dívčí školu Headington v Oxfordu. S herectvím Freya Allan začala na National Film and Television School v Londýně. Hrála ve dvou krátkých filmech Bluebird a The Christmas Tree. Ve studiu pokračovala na Univerzitě umění v Bournemouthu.

Svůj profesionální herecký debut si Freya Allan odbyla v roce 2018 v televizním dobrodružném akčním seriálu Into the Badlands, který se vysílal v letech 2015 až 2019.

Drobné role Freya Allan ztvárnila ve filmu Válka světů nebo v televizním seriálu Třetí den. Slávu jí přinesla postava princezny Cirilly z Cintry v dramatickém fantasy seriálu společnosti Netflix Zaklínač (The Witcher), který se začal vysílat v roce 2019.

Za svůj výkony v Zaklínači byla Freya Allan v roce 2021 nominována na The Saturn Awards v kategorii Nejlepší mladistvý herecký výkon v seriálu.

Další herecké příležitosti Freya Allan dostala ve filmech Výbušnej koktejl (Gunpowder Milkshake) r toku 2021 a ve sci-fi Kingdom of the Planet of the Apes (2024) nebo v televizním seriálu Baghdad Central.

Ve volném čase se Freya Allan věnuje jízdě na koni, je zdatnou jezdkyní. Mj. spolupracuje s několika organizacemi na ochranu práv zvířat. Zajímá se též o otázky životního prostředí a účastnila se protestů proti klimatickým změnám.

V roce 2019 byla Freya Allan jmenována jednou z hvězd zítřka organizace Screen International.

 

Další Herci

zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Eva Vejmělková
Eva Vejmělková
zobrazit profil Alain Delon
Alain Delon
zobrazit profil Otmar Brancuzský
Otmar Brancuzský
zobrazit profil Petr Svojtka
Petr Svojtka
zobrazit profil Lubomír Kostelka
Lubomír Kostelka
zobrazit profil Josef Trojan
Josef Trojan
zobrazit profil Martin Myšička
Martin Myšička