Jim Parsons

Jim Parsons

Datum narození: 24. 3. 1973
Místo narození: Houston, Texas, USA
Výška: 188 cm
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jim Parsons je ztělesněním seriálu The Big Bang Theory. Nikdo z nás už neví, kde začíná a končí Sheldon Cooper a kde skutečný Jim.

Jim Parsons vystudoval herectví na univerzitě v Houstonu. Na kontě má ztvárnění spíše menších filmových rolí a několik účinkování v seriálech (Soudkyně Amy, Ed, Griffinovi). Největší role se mu naskytla v sitcomu CBS The Big Bang Theory.

Jim Parson dokázal z role Sheldona Coopera udělat ikonu. Všobecně nejoblíbenější postava, na které seriál stojí a která ho drží pohromadě. Právě Jim Parsons tu drží post největší a nejžádanější hvězdy. Jeho postava je něco mezi géniem a bláznem. Podivné zvyklosti a vlastní svět Sheldona Coopera udává seriálu specifický tón a možná i díky tomu se řadí ke kultovním výtvorům. Snad u proto, že si sám uvědomuje svou nepostradatelnost pro seriál, se spojil se kolegy Kaley Cuoco a Johnny Galeckim a řekli si o pořádné zvýšení platu. Trochu to připomíná dávný boj legendárních Přátel, kteří o svou cenu bojovali stejně a vyhráli.

Zajímavé je, jak velký věkový rozptyl mezi sebou herci v seriálu mají. V době sedmé série má Jim Parsons už čtyřicet let, i když hraje kluka, kterému sotva táhne na třicítku. Jedné z jeho seriálových kolegyň Penny (Kaley Cuoco) je v té době jen 28 let. Za roli Sheldona Coopera sklidil nejen slávu, ale i profesionální uznání. V letech 2010 – 2013 každoročně obdržel cenu Emmy za nejlepší herecký výkon v seriálu a v roce 2010 ze stejného důvodu dostal Zlatý Glóbus.

Kromě jeho role teoretického fyzika se ale diskutovalo dlouho i o něčem jiném. Velmi rozebíraná a zkoumaná se stala jeho sexuální orientace. Tu dlouho tajil, až konečně v roce 2012 pro deník The New York Times přiznal, že je gay a žije se svým přítelem Todem Spiewakem už deset let.

 

Další Herci

zobrazit profil Dagmar Patrasová
Dagmar Patrasová
zobrazit profil Miley Cyrus
Miley Cyrus
zobrazit profil Dominick Benedikt
Dominick Benedikt
zobrazit profil Anna Klausnerová
Anna Klausnerová
zobrazit profil Filip Čáp
Filip Čáp
zobrazit profil František Skopal
František Skopal