Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris

Datum narození: 15. 6. 1973
Místo narození: Albuquerque, Nové Mexiko
Profese: herec, zpěvák
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Neil Patrick Harris je herec, tanečník a zpěvák, který se nejvíce proslavil svou rolí nenapravitelného sukničkáře Barnyho v sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Ve skutečnosti je ale otevřeným homosexuálem a s přítelem vychovává dvě děti.

Svůj talent objevil Neil Patrick Harris už na škole, kde byl hvězdou téměř všech studentských představení. V patnácti letech si zahrál ve filmu Klářino srdce, kde se objevil po boku slavné Whoopi Goldberg. Následující rok vyhrál Zlatý Glóbus za nejlepší dětský herecký výkon v  seriálu Doogie Howser. Zahrál si i v televizní show M.D, která běžela 4 sezóny a skončila roku 1993.

Dále se objevil v několika menších seriálových rolích nebo v komedii Zahulíme, uvidíme. Zlomový bod kariéry nastal v roce 2005, kdy mu byla nabídnuta role v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Postavu Barnyho, milovníka žen a dobrého pití si zamiloval celý svět. Seriál i jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhrál zábavný sitcom Emmy a Neil Patrick Harris byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. 

Neil Patrick Harris nezáří jen v televizi, ale také na Brodwayi. Může ho vidět jak v činohře, tak v muzikálech. Svůj pěvecký i taneční talent ukázal i několikrát při moderování divadelních cen Tony Awards a Oskarů. 

O sexuální orientaci populárního herce se dlouze spekulovalo. Až v roce 2006 vyšel Neil Patrick Harris s pravdou ven. Veřejně oznámil, že jeho partnerem je kolega David Burtka, s nímž později uzavřel registrované partnerství. Slavnému páru porodila náhradní matka dceru Harper a syna Gideona

 

Další Herci

zobrazit profil Boris Slivka
Boris Slivka
zobrazit profil Rosalie Malinská
Rosalie Malinská
zobrazit profil Adéla Gondíková
Adéla Gondíková
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin
zobrazit profil Šárka Krausová
Šárka Krausová
zobrazit profil Filip Rajmont
Filip Rajmont
zobrazit profil Miroslav Středa
Miroslav Středa
zobrazit profil Květa Fialová
Květa Fialová