Lisa Kudrow

Lisa Kudrow

Datum narození: 30. 7. 1963
Místo narození: Encino, Kalifornie
Profese: Herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Celý svět ji zná jako praštěnou Pheobe z kultovního seriálu přátelé. V době natáčení tohoto populárního sitcomu patřila Lisa Kudrow mezi nejlépe placené televizní herečky. Plat herců z Přátel se totiž pohyboval okolo 1 miliónu dolarů za epizodu.

Lisa Kudrow strávila dětství v Californii a o herectví se začala zajímat už na základní škole. O kariéře herečky však v mládí nikdy neuvažovala. Vystudovala biologii na Vassar College v New Yorku a věřila, že uskuteční kariéru v lékařském výzkumu.

Z původního plánu nakonec sešlo díky nabídce zahrát si v populární americké show Saturday Night Live. Lisa Kudrow opět našla svou vášeň pro hraní a začala zkoušet štěstí na konkurzech. Později se stala členkou komediálního týmu "Groundlings". Díky tomu dostala první nabídky na natáčení menších rolí v seriálech.

V roce 1993 přijala Lisa Kudrow roli Pheobe v seriálu Přátelé. V slavném sitcomu si zahrála po boku Jennifer Aniston nebo Courtney Cox. Postava bláznivé blondýnky z New Yorku jí přinesla celosvětovou slávu i získání sošky Emmy pro nejlepší televizní herečku.

Po skončení Přátel se Lisa Kudrow objevila ve filmech jako P.S Miluji tě, Čekání na zázrak, Hotel pro Psy a Sousedi. Momentálně žije se svým manželem a synem v New Yorku a jako jedna z mála hereček je velkou odpůrkyní plastických operací. Média dost často označovala Lisu Kudrow jako jednu z nejhůře oblékaných žen Hollywoodu. Herečka to vždy jen okomentovala tím, že příliš dlouho hrála roli Pheobe, jejíž šatník byl také příšerný.

 

Články o celebritě

Po smrti »Chandlera« Mathewa Perryho (†54): Zdrcení Přátelé poprvé promluvili! Po smrti »Chandlera« Mathewa Perryho (†54): Zdrcení Přátelé poprvé promluvili! V sobotu zemřel herec Mathew Perry (†54), který neodmyslitelně patřil k legendárnímu seriálu Přátelé... číst článek
První slova Přátel Matthewa Perryho (†54): Kdo z nich si vezme jeho psa? První slova Přátel Matthewa Perryho (†54): Kdo z nich si vezme jeho psa? Po skonu herce Matthewa Perryho (†54), jehož tragická sobotní smrt je ještě stále vyšetřována, všich... číst článek
Závislosti, soudy, potraty i duševní potíže: Přátelé? Kupa prachů a… Neštěstí! Závislosti, soudy, potraty i duševní potíže: Přátelé? Kupa prachů a… Neštěstí! Veleúspěšný seriál udělal z šestice mladých herců prvotřídní hvězdy – a boháče, ve finále bral každý... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Vladimír Hajdu
Vladimír Hajdu
zobrazit profil Kamila Kikinčuková
Kamila Kikinčuková
zobrazit profil Beáta Kaňoková
Beáta Kaňoková
zobrazit profil Anna Šišková
Anna Šišková
zobrazit profil Kim Basinger
Kim Basinger
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford