Petra Jungmanová

Petra Jungmanová

Datum narození: 11. 7. 1971
Místo narození: Kladno
Profese: herečka, moderátorka, zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Petra Jungmanová byla za svou práci oceněna betonovou kachlí. V roce 2000 do ní otiskla své dlaně a stala se pevnou částí Chodníku slávy před Městským divadlem v Brně.

Už od mládí ráda tancovala a zpívala. Během studia na pedagogické škole v Berouně byla Petra Jungmanová členkou skupiny Dekorace. Vydala s ní desku Noc Svatojánská a vystupovala na hudebních festivalech.

Jungmanová dostala Cenu Thálie

Po škole rok učila na základní škole. Na brněnskou JAMU Petra Jungmanová nastoupila kvůli tanci. Hrát nechtěla, protože se styděla. Přesto nastoupila ve třetím ročníku do Městského divadla v Brně, kde účinkovala až do roku 2003.

Mezi její nejznámější role patří postava Harry v muzikálu Babylon. Za ni dostala i divadelní Cenu Thálie. V karlínském Hudebním divadle nastudovala hlavní postavu muzikálu My Fair Lady, kterou ztvárnila i na měsíčním turné v dalekém Japonsku. Kromě Brna ji diváci mohli vidět v pražském Švandově divadle, v Rokoku nebo v Metru.

S Dlouhým měla Jungmanová dvojčata

Své umění propůjčila Petra Jungmanová i mnoha filmovým a televizním rolím. Zahrála si v Brémské svobodě nebo Četnických humoreskách. Role mstitelky v detektivce Den, kdy nevyšlo slunce byla pro ni osudová. Nejenže za ni sklidila chválu diváků i kritiků, ale poznala díky ní svého budoucího manžela. Vladimír Dlouhý se s ní oženil v roce 2008, to už měli dvouletá dvojčata Jana a Jiřího. Slavný herec v roce 2010 zemřel na rakovinu, to byly synům čtyři roky.

O PETŘE JUNGMANOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Hrála i v Duši jako kaviár nebo v Pravidlech lži. Petra Jungmanová se předvedla i v nekonečném seriálu Ulice.

Věnuje se charitě a moderuje benefiční koncerty. Petra Jungmanová ráda chodí do sauny a miluje rozhled z koňského sedla.

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Daniel Krejčík
Daniel Krejčík
zobrazit profil Ruth Gemmell
Ruth Gemmell
zobrazit profil Antonio Banderas
Antonio Banderas
zobrazit profil Elisabeth Moss
Elisabeth Moss
zobrazit profil Johana Munzarová
Johana Munzarová
zobrazit profil Ladislav Županič
Ladislav Županič
zobrazit profil Zuzana Norisová
Zuzana Norisová