Sabina Remundová

Datum narození: 18. 5. 1972
Místo narození: Písek
Profese: herečka, scenaristka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Sabina Remundová, dcera Ivy Janžurové, je nejen herečka jako její matka, ale také scenáristka. Pro svou maminku napsala drama Maryška, což byl i její první režijní počin.

Herečka, scenárista a režisérka Sabina Remundová pochází z umělecké rodiny. Její matka Iva Janžurová je významná česká herečka, otec Stanislav Remunda byl divadelní režisér a příležitostný herec. Její mladší sestra Theodora je také herečka. Výjimkou není ani manžel Sabiny Remundové Adam Pitra, jenž je filmovým a divadelním architektem a scénografem. Mají spolu syna Vincenta a dceru Adinu.

SABINA REMUNDOVÁ - TAJEMSTVÍ JMEN POTOMKŮ

Na pražské konzervatoři vystudovala Sabina Remundová obor Hudebně dramatické umění a poté DAMU. Vystupovala v řadě divadel, např. Divadlo U Hasičů, Městská divadla pražská (Divadelní spolek Kašpar - Divadlo Rokoko), Národní divadlo, Divadlo DISK, Městské divadlo Mladá Boleslav či Divadlo Na Prádle.

Na televizní obrazovce se Sabina Remundová poprvé objevila v roce 1984 v seriálu Paragrafy na kolech, kde kromě její matky ústřední postavy ztvárnili Miloš Kopecký a Jana Štěpánková.

Ve filmu Sabina Remundová debutovala o pět let později, a to ve snímku Karla Kachyni Blázni a děvčata. Jednu z hlavních rolí (po boku maminky a sestry) dostala od Alice Nellis v jejím filmu z roku 2002 Výlet (zde dále hráli Igor Bareš, Jiří Macháček, Dan Bárta, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek či Jaroslava Hanušová).

Sabina Remundová si zahrála třeba také v Lidicích (2014) nebo v Sedmero krkavcích (2015) s Marthou Issovou v hlavní roli.

O SABINĚ REMUNDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jako scenáristka se Sabina Remundová předvedla filmy Na psí knížku (2002) a Maryška (2003), který napsala pro svou matku. Byl to její první režijní počin.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová
zobrazit profil Tomáš Dastlík
Tomáš Dastlík
zobrazit profil Jana Krausová
Jana Krausová
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Antonio Banderas
Antonio Banderas
zobrazit profil Kateřina Brožová
Kateřina Brožová
zobrazit profil Maroš Kramár
Maroš Kramár