Michaela Doležalová

Michaela Doležalová

Datum narození: 22. 3. 1970
Místo narození: Městec Králové
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka Michaela Doležalová se objevila na televizní obrazovce v několika inscenacích a seriálech. Na filmovém plátně si zahrála mlynářku v dramatu Nabarvené ptáče.

Již v době středoškolských studií Michaela Doležalová, rozená Saxová, navštěvovala a vedla dramatický kroužek. Na obor činoherní herectví na DAMU se dostala na druhý pokus. Po dvou letech přešla z činohry na katedru alternativního a loutkového divadla.

V roce 1993 Michaela Doležalová stála u zrodu Dejvického divadla, kde účinkovala tři roky. Poté odešla do Divadla v Dlouhé.

Před kamerou se Michaela Doležalová objevila především v televizních inscenacích a seriálech (Píšťalko, otloukej se!, Advokát ex offo, Umění nestárnout, Život na zámku, Vraždy v kruhu nebo Pustina).

Na filmovém plátně si Michaela Doležalová zahrála v žižkovské baladě Karla Kachyni o lidech malých i velkých a láskách ztracených i nalezených Blázni a děvčátka (1989).

Roli mlynářky Michaela Doležalová ztvárnila v dramatu režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče (2019), který na MFF v Benátkách vzbudil velké kontroverze, a to zejména kvůli hrůzným scénám zobrazujícím násilí, pedofilii a další zvrácenosti na východě Evropy během 2. světové války. 

 

Další Herci

zobrazit profil Rebeka Poláková
Rebeka Poláková
zobrazit profil Petr Reidinger
Petr Reidinger
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda
zobrazit profil Martin Donutil
Martin Donutil
zobrazit profil Eva Holubová
Eva Holubová
zobrazit profil Diana Šoltýsová
Diana Šoltýsová
zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Carmen Electra
Carmen Electra