Miroslav Táborský

Datum narození: 9. 11. 1959
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér, komik
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Miroslav Táborský zazářil v řadě komediálních rolí. Je držitelem Ceny Světa a divadla za nejlepší mužský herecký výkon roku 1997 a prestižní Goyovy ceny.

Na rozdíl od jiných českých herců je Miroslav Táborský je známý především tím, že neoplývá žádnými skandály. Je prostě prvotřídním hercem, a to jak na české, tak i zahraniční scéně. V cizině se uchytil pro svůj "zlosynovský" vzhled.

Táborský ve Zločinech Velké Prahy

Miroslav Táborský hrál např. v koprodukčních filmech Kletba bratří Grymů Hostel. Z českých filmů ho můžeme znát mj. z Bobulí, z oscarového filmu Kolja Zdeňka Svěráka, z komedie Probudím se včera, z dramatu Colette, z pohádky Tři bratři nebo z tragikomedie Na střeše

Nevyhýbá se ani českým seriálům. Zahrál si např. v Četnických humoreskách s Tomášem Töpferem a Ivanem Trojanem, v Atentátu, v Heleně, ve Zločinech Velké Prahy nebo ve Vinařích. Miroslav Táborský přiznává, že jako správný vinař neodolá ani pár deci kvalitního vína.

Miroslav Táborský jako lord Voldemort

Hlasem Miroslava Táborského promlouvá v českém znění lord Voldemort (jinak v podání Ralpha Fiennese) z filmové série o kouzelnickém učni Harrym Potterovi J. K. Rowlingové. Hlas propůjčil i Hrbáči z filmu 300: Bitva u Thermophyl nebo Normanu Lovettovi v kultovním seriálu Červený trpaslík.

Za postavu Jindřicha v inscenaci Konec masopustu získal Miroslav Táborský Cenu Světa a divadla za nejlepší mužský herecký výkon roku 1997 a za postavu tlumočníka ve španělském filmu Dívka mých snů dostal prestižní Goyovu cenu.

Herec a dabér Miroslav Táborský se také pyšní dlouholetým vztahem se svou krásnou manželkou Kateřinou Táborskou, s níž má syny Dominika a Radovana.

 

Články o celebritě

Herecký bard Jan Vlasák slaví 80! Tajné oslavy s hereckou plejádou Herecký bard Jan Vlasák slaví 80! Tajné oslavy s hereckou plejádou Jan Vlasák, herec a dabér, který propůjčil svůj hlas stovkám oblíbených zahraničních postav, oslavil... číst článek
O víkendu má v Brně premiéru rodinný festival popkultury - Comic-Con Junior O víkendu má v Brně premiéru rodinný festival popkultury - Comic-Con Junior O víkendu 22. a 23. října 2022 proběhne na Výstavišti Brno první ročník festivalu popkultury Comic-C... číst článek
Na Comic-Con Junior dorazí hvězda z Nekonečného příběhu, slavný Atrej Na Comic-Con Junior dorazí hvězda z Nekonečného příběhu, slavný Atrej Pořadatelé Comic-Con Junior prozradili další jména hostů, nově účast potvrdily hvězdy jako Noah Hath... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Kordula Stropnická
Kordula Stropnická
zobrazit profil Petr Vondráček
Petr Vondráček
zobrazit profil Ľuboš  Kostelný
Ľuboš Kostelný
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Claudia Cardinale
Claudia Cardinale
zobrazit profil Zdeněk Hruška
Zdeněk Hruška
zobrazit profil Richard Schiff
Richard Schiff
zobrazit profil Tomáš Pavelka
Tomáš Pavelka