Jonas Chernick

Datum narození: 16. 7. 1973
Místo narození: Winnipeg, Kanada
Profese: herec, scenárista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Kanadského herce Jonase Chernicka obsadila režisérka a scenáristka Irena Pavlásková do hlavní role ve svém historickém dramatu Pražské orgie (2019).

Vyrůstal v prominentní židovské rodině v kanadském Winnipegu. Jonas Chernick absolvovala Camp Massad a University of Manitoba.

JONAS CHERNICK - ROZHOVOR PRO REFLEX.CZ

Poprvé se Jonas Chernick na filmovém plátně objevil v kanadské komedii Careful (1992). Čeští diváci jej mohli vidět např. v krimi seriálu Hranice, kde ztvárnil jednu z hlavních postav, nebo ve sci-fi Den života, v dramatu Na pokraji šílenství či v komedii Moje nečekané sexuální dobrodružství.

V nákladném snímku Ireny Pavláskové Pražské orgie (2019) natočeném na motivy stejnojmenné novely Philipa Rotha, zasazeném do komunistické Prahy roku 1976, hlavní hrdina, fiktivní americký spisovatel Nathan Zuckermann v podání Jonase Chernicka, pátrá po zapomenutém židovském autorovi.

Do svého historického dramatu režisérka a scenáristka Irena Pavlásková z českých herců obsadila mj. Pavla Kříže, Kláru Issovou, Jiřího Havelku, Miroslava Táborského, Martina Stránského, Jana Hrušínského nebo Petra Vondráčka.

Za postavu v seriálu The Best Laid Plans získal Jonas Chernick ocenění Canadian Screen Awards za nejlepší výkon herce v hlavní roli v dramatickém pořadu nebo minisérii. Na svém kontě má též nominaci na Canadian Comedy Award for Multimedia / Best Writing in a Feature.

 

Další Herci

zobrazit profil Anne Hathaway
Anne Hathaway
zobrazit profil Milan Stehlík
Milan Stehlík
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
zobrazit profil Svatopluk Matyáš
Svatopluk Matyáš
zobrazit profil Melissa McCarthy
Melissa McCarthy
zobrazit profil Ezra Miller
Ezra Miller
zobrazit profil Lenka Kořínková
Lenka Kořínková