Kim Cattrall

Datum narození: 21. 8. 1956
Místo narození: Liverpool, England
Výška: 169 cm
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Kim Cattrall, představitelka svůdné a sexuchtivé Samanthy z kultovního seriálu Sex ve městě, má s postavou, kterou ztvárnila, hodně společného i v osobním životě.

Kim Cattrall se sice narodila v Anglii, ale žila v Kanadě. Studovala v Londýně a New Yorku v obou případech dramatická umění. Její první role byly hostováním v několika seriálech (Charlieho andílci, Columbo, Starsky and Hutch). Až seriál Skrupule o kalifornské smetánce, jí dal větší příležitost a díky tomuto obsazení získala konečně popularitu.

Přes to Kim Cattrall stále hrála i na divadelních prknech a představila se v několika významných hrách, dokonce i na Broadwayi. Pro její filmové působení byla klíčová studentská komedie Porky´s. Role sexuálně vyhladovělé trenérky pro ni byla průlomová.

Zahrála si ještě například v Policejní akademii. Největší příležitost pro ni ale přichystal seriál Sex ve městě. V roli Samanthy Jones se Kim Cattrall představuje jako sexuálně chtivá čtyřicátnice, která se rozhodně nechce vázat. Po letech natáčení Sex ve městě nabídl navíc i dvojí filmové pokračovaní. Právě seriál Sex ve městě jí vynesl i nominace na cenu Emmy a udělení Zlatého glóbusu.

Kim Cattrall se vdala doposud třikrát. Jedno manželství nechala ale anulovat a z dalších dvou se rozvedla. Pověst Samanthy jí provází i ve skutečném životě. Ačkoli za seriálové ztvárnění byla oceněna, za stejnou roli v posledním filmovém zpracování si vysloužila naopak hereckou anticenu – Zlatou malinu, stejně jako její kolegyně Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon a Kristin Davis.

 

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Krobot
Miroslav Krobot
zobrazit profil Radúz Mácha
Radúz Mácha
zobrazit profil Sára Korbelová
Sára Korbelová
zobrazit profil Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
zobrazit profil Adrian Jastraban
Adrian Jastraban
zobrazit profil David Suchařípa
David Suchařípa
zobrazit profil Jana Šulcová
Jana Šulcová