Martin Zounar

Datum narození: 26. 5. 1967
Místo narození: Hradec Králové
Profese: herec, moderátor, dabér, podnikatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec Martin Zounar se prosadil také jako moderátor a dabér. Zato podnikání mu nevyšlo. Jeho typickým rysem je jizva na levé tváři.

Je synem herce Miroslava Zounara, který ho však k této branži nikdy nevedl. Martin Zounar se ale nakonec potatil a vystudoval Státní konzervatoř v Praze. Už během studií se objevil v několika seriálech. Jeho největší mladickou rolí byla postava Tomáše v propagandistickém seriálu Chlapci a chlapi.

MARTIN ZOUNAR - NA JEVIŠTI ÚPLNĚ NAHÝ

Po studiu především hostoval v Národním divadle, Divadle pod Palmovkou nebo v Divadle komedie. Ale po natočení filmu Vekslák aneb Staré zlaté časy, který se kvůli opožděnému zfilmování (1994) knihy Pavla Frýborta nesetkal s úspěchem, se Martin Zounar rozhodl opustit hereckou kariéru, a dál se na podnikání. To mu ale nevyšlo, jeho restaurace zkrachovala a dabingové studio také úspěšné nebylo. Martin Zounar hledal útěchu v alkoholu a propadl mu, naštěstí ho z nejhoršího vytáhla další práce a láska.

Od roku 2004 se objevoval v seriálu Rodinná pouta, který v roce 2007 volně přešel na jméno Velmi křehké vztahy, kde hrál Martin Zounar i nadále jednu z hlavních postav. Zazářil také v seriálu ČT Vyprávěj a v nováckém seriálu Ordinace v růžové zahradě. Jeho postava doktora Bobo Švarce si u diváků získala velkou oblibu.

Z  TVNova byla i jeho manželka, o jedenáct let mladší producentka Simona Brdičková, která ho vytáhla z alkoholu a s níž má dceru Claudii. Po několika letech se ale koncem roku 2013 jejich manželství dostalo do krize a začali bydlet každý zvlášť.

V roce 2016 se Martin Zounar dal dohromady s kolegyní Betkou Stankovou, s níž tvořil pár v seriálu Přístav.

O MARTINU ZOUNAROVI ČTĚTE ZDE>>

Typickým rysem Martina Zounara je jizva na levé tváři, kterou si přivodil, když jako malý boboval a roztrhl si ji o ostnatý drát.

 

Články o celebritě

Fotograf slavných odtajnil nahé fotky Hrubešové: Bylo jí teprve šestnáct! Fotograf slavných odtajnil nahé fotky Hrubešové: Bylo jí teprve šestnáct! Po desítkách let se dostaly konečně na světlo. Manažer Jiřího Krampola (85) a hlavně filmový fotogra... číst článek
Dabéra Pantůčka našli po 1,5 měsíci: Emotivní reakce kolegů! Je to s ním těžké… Dabéra Pantůčka našli po 1,5 měsíci: Emotivní reakce kolegů! Je to s ním těžké… Nejhorší scénáře se nepotvrdily! Po více než měsíci, kdy po něm pátrala policie, byl konečně nalezen... číst článek
Co dělá Pantůček v Itálii? Asi řeší nějaké velké problémy, míní Olšovský Co dělá Pantůček v Itálii? Asi řeší nějaké velké problémy, míní Olšovský Víc než měsíc strachů a nejistot je u konce. Jeden z našich nejznámějších dabérů Zbyšek Pantůček (56... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Michal Čapka
Michal Čapka
zobrazit profil Rudolf Hrušínský ml.
Rudolf Hrušínský ml.
zobrazit profil Jiří Schmitzer
Jiří Schmitzer
zobrazit profil Kristýna Podzimková
Kristýna Podzimková
zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Martin Donutil
Martin Donutil
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Matouš Ruml
Matouš Ruml