Claudiu Bleont

Claudiu Bleont

Datum narození: 17. 8. 1959
Místo narození: Bukurešť, Rumunsko
Profese: herec, komik, moderátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Claudiu Bleont, držitel Řádu za kulturní zásluhy v hodnosti rytíře, si v seriálu HBO Max Spy/Master zahrál rumunského komunistického diktátora Nicolaea Ceaușesca.

Absolvoval Institut divadelního umění a kinematografie. Těsně před dokončením školy Claudiu Bleont na filmovém plátně debutoval hned klíčovou postavou v dramatu Fata Morgana (1981). Další výrazné role přišly s filmy Concurs (1983), Pas în doi (1985), O vara de neuitat (1995), Ursul (2011) či Chosen (2016).

Od seriálových tvůrců Claudiu Bleont moc příležitostí nedostal. Zahrál si v rumunském seriálu Gala z 2007. Prezidenta Nicolaea Ceaușesca ztvárnil v dramatickém seriálu HBO Max Spy/Master (2023).

Hraje na scéně divadla National I. L. Caragiale v Bukurešti. V roce 2004 Claudiu Bleont obdržel Řád za kulturní zásluhy v hodnosti rytíře.

Claudiu Bleont byl třikrát ženatý. S první ženou Irinou Tapalaga vydržel pět let (vzali se roku 1981, k rozvodu došlo v roce 1986). Poté žil do roku 2001 ve svazku s režisérkou Beatrice Rancea, následně si vzal herečku Andru Negulescu.

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Piškula
Zdeněk Piškula
zobrazit profil Petr Rychlý
Petr Rychlý
zobrazit profil Dave Bautista
Dave Bautista
zobrazit profil Michael Nyqvist
Michael Nyqvist
zobrazit profil Courtney Cox
Courtney Cox
zobrazit profil Patrik Holubář
Patrik Holubář
zobrazit profil Pavel Trávníček
Pavel Trávníček