Ana Ularu

Ana Ularu

Datum narození: 26. 6. 1985
Místo narození: Bukurešť, Rumunsko
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ana Ularu, která zaujala i oscarové filmaře, se stala hvězdou po boku Keanu Reevese či seriálů Smaragdové město a Spy/Master.

S herectvím Ana Ularu začala v devíti letech ve francouzských inscenacích, jako jsou Meurtres par procuration a Passion Mortelle.

Od ukončení bakalářského a magisterského studia herectví na Národní univerzitě divadla a filmu I.L.Caragiale (UNATC) v Bukurešti se Ana Ularu objevila desítkách krátkých a televizních filmech, seriálech a celovečerních snímcích. Stala se též oceňovanou divadelní herečkou.

Hrála v rumunských filmech tamních režisérů nové vlny, jakými se stali Cãlin Peter Netzer, Cristian Mungiu a Radu Muntean. V mezinárodní konkurenci se Ana Ularu prosadila u držitelů Oscara Francise Forda Coppoly či Rona Howarda.

V roce 2010 Ana Ularu získala cenu Boccalino d'Oro v Locarnu a ocenění v kategorii Nejlepší herečka na filmovém festivalu v Soluni, stejně jako na festivalu Cinema City v Novém Sadu za ztvárnění role Matildy ve filmu Periferic.

V seriálu televize NBC Smaragdové město Ana Ularu zaujala ztvárněním Zlé čarodějnice ze Západu. Po boku Keanu Reevese si zahrála ve filmu Sibiř (2018). Jednu z klíčových rolí dostala v dramatickém seriálu HBO Max Spy/Master (2023).

 

Další Herci

zobrazit profil Petra Jungmanová
Petra Jungmanová
zobrazit profil Petra Špalková
Petra Špalková
zobrazit profil Jan Šťastný
Jan Šťastný
zobrazit profil Magdaléna Borová
Magdaléna Borová
zobrazit profil Michael Shannon
Michael Shannon
zobrazit profil Zlata Adamovská
Zlata Adamovská
zobrazit profil Berenika Suchánková
Berenika Suchánková