Alec Secăreanu

Alec Secăreanu

Datum narození: 4. 12. 1984
Místo narození: Bukurešť, Rumunsko
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Alec Secăreanu se stal hvězdou dramatického seriálu HBO Max Spy/Master, v němž ztvárnil agenta, pravou ruku prezidenta Nicolaea Ceaușesca.

Studium herectví na Akademii divadelního umění a kinematografie v Caragiale Alec Secăreanu dokončil v roce 2007.

Po účinkování v několika rumunských projektech (např. v tragikomedii Visul lui Adalbert, thrilleru Tudo nebo v seriálu Ruxx) se Alec Secăreanu objevil v anglicky mluvené roli, jedné z klíčových postav, ve filmu God's Own Country (Na konci světa) z roku 2017.

V tomto romantickém dramatu režiséra Francise Leeho si Alec Secăreanu zahrál rumunského přistěhovaleckého dělníka Gheorgheho, který si na venkovské farmě v západním Yorkshiru začne vztah s farmářem ovcí v podání britského herce Joshe O'Connora.

Výkon ve filmu God's Own Country Alecu Secăreanuovi vynesl členství v asociaci Equity (dříve oficiální název British Actors' Equity Association) a nominaci na British Independent Film Awards (BIFA) 2017 v kategorii Nejlepší herec.

Hlavní roli Alec Secăreanu dostal v dramatickém seriálu HBO Max Spy/Master (2023). V něm ztvárnil Victora Godeanuho, pravou ruku prezidenta Nicolaea Ceaușesca, který vede dvojí život jako tajný agent Sovětů. Jeho jedinou šancí je uprchnout z Rumunska, než bude jeho tajemství prozrazeno.

 

Další Herci

zobrazit profil Veronika Jeníková
Veronika Jeníková
zobrazit profil Jana Krausová
Jana Krausová
zobrazit profil Rosario Dawson
Rosario Dawson
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Rory Cochrane
Rory Cochrane
zobrazit profil Miloň Čepelka
Miloň Čepelka
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Ondřej Havel
Ondřej Havel