Lucie Trmíková

Lucie Trmíková

Datum narození: 17. 7. 1969
Místo narození: Kolín
Profese: herečka, scenáristka, zpěvačka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herečka Lucie Trmíková roku 2019 získala Cenu Thálie za roli Anny ve hře Soukromé rozhovory, která vznikla podle jejího scénáře na motivy textu Ingmara Bergmana.

Na DAMU Lucie Trmíková absolvovala obor herectví. Milovníci prken, co znamenají svět, ji mohli vidět v Divadle komedie nebo Divadle Miriam divadelní společnosti Petrklíč. Tam začala působit i jako lektorka herecké dílny.

V roce 1997 Lucie Trmíková získala za roli Terezky ve stejnojmenné hře Lenky Lagronové Cenu Alfréda Radoka, kterou nastudovalo Divadlo komedie.

V počátcích své kariéry před televizní kamerou Lucie Trmíková ztvárnila princezny v pohádkách Královna štěstí a Dvojčata, tam obě, jak princeznu Krásnou, tak princeznu Chytrou.

Lucie Trmíková si zahrála také v seriálech, mj. Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Život a doba a soudce A.K.

Jednu z rolí před filmovou kamerou Lucie Trmíková dostala od režiséra a scenáristky komedie Pojedeme k moři (2014) Jiřího Mádla. Zahrála si zde maminku hlavního dětského hrdiny.

Herečka a dabérka Lucie Trmíková svůj hlas propůjčila komunistickým režimem popravené političky, právničky Milady Horákové, v podání izraelské herečky Ayelet Zurer v životopisném dramatu scenáristy a režiséra Davida Mrnky Milada (2017).

Za roli Anny v inscenaci Soukromé rozhovory, která v divadelním spolku Jedl Praha vznikla podle jejího scénáře na motivy textu Ingmara Bergmana v režii Jana Nebeského, Lucie Trmíková v roce 2019 obdržela Cenu Thálie.

 

Další Herci

zobrazit profil Robert  Englund
Robert Englund
zobrazit profil Jáchym Novotný
Jáchym Novotný
zobrazit profil Arley Jover
Arley Jover
zobrazit profil Bradley Cooper
Bradley Cooper
zobrazit profil Veronika Arichteva
Veronika Arichteva
zobrazit profil Daniel Craig
Daniel Craig
zobrazit profil Miroslav Etzler
Miroslav Etzler
zobrazit profil Tom Hiddleston
Tom Hiddleston