Jiří Mádl

Datum narození: 23. 10. 1986
Místo narození: České Budějovice
Výška: 170 cm
Profese: herec, režisér, scenárista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herce Jiřího Mádla si všichni pamatují jako teenagera z komedie Snowboarďáci. Tyto časy jsou již dávno pryč. Stal se z něj nejen respektovaný herec, ale též režisér a scenárista.

Po gymnáziu vedly kroky Jiřího Mádla na obor Psychologie na Univerzitě Karlově v Praze. Tam však dlouho nesetrval a pustil se do studia Sociální a masové komunikace na Univerzitě Jana Ámose Komenského v Praze. Tady nakonec v roce 2009 převzal i bakalářský diplom. Jeho herecká kariéra se zatím rozvíjela rychleji, než on sám asi kdy vůbec čekal, a to i přes to, že u přijímací zkoušky na FAMU v roce 2007 neuspěl.

JIŘÍ MÁDL PŘEDVEDL BRATRA

Poprvé na sebe Jirka Mádl upozornil už v devatenácti letech hitem Snowboarďáci (2005), kde exceloval spolu s Vojtěchem Kotkem. Úspěch snímku byl takový, že následovalo volné pokračování Rafťáci. Z role puberťáka už ale dávno vyrostl a dospěl i jeho herecký projev.

A to dokonce až tak, že si v roce 2008 vysloužil cenu Mezinárodního karlovarského filmového festivalu pro nejlepšího mužského herce v hlavní roli za film Děti noci. Jiří Mádl si zahrál v desítkách filmů. Namátkou např.: Jak se krotí krokodýli, Gympl, Bathory, Peklo s princeznou, Probudím se včera, Láska je láska, Konfident, Čtyři slunce nebo Colette.

Původně o herecké kariéře Jirka Mádl neuvažoval. Dlouho pro něj byl na prvním místě hokej, který hrál celých devět let. Příležitostně si zahrál v divadle, ale jeho zájmy byly vždy mnohem rozmanitější. Kromě mnoha sportů a herectví se zajímá o psychologii, grafologii, astrologii, skládá písně a píše scénáře. S jednou hrou, kterou napsal, dokonce vyhrál soutěž.

Kromě hereckých rolí na sebe Jiří Mádl upozornil ještě kampaní Přemluv bábu, která burcovala lidi, aby nevolili levici. Projektu se zúčastnil po boku Marthy Issové a Petra Zelenky. Jako reřisér a scénárista Jiří Mádl debutoval komedií Pojedeme k moři (2014).

Za režii a scénář tragikomedie Na střeše (2019) byl Jiří Mádl roku 2020 nominován na Českého lva. Film získal celkem sedm nominací. Sošku krále zvířet dostal v březnu 2021 za ztvárnění vedlejší postavy v psychologickém thrilleru Modelář (2020).

O JIŘÍM MÁDLOVI ČTĚTE ZDE>>

Herec, režisér a scenárista Jiří Mádl chodil s kolegyněmi Terezou Voříškovou, Barborou Jánovou či Evou Josefíkovou. S ní se dal dohromady při natáčení sci-fi komedie Probudím se včera (2012). Pár se rozešel v březnu 2015. Rok nato sbalil ve Vietnamu sympatickou blondýnku Zuzanu. Vztah jim vydržel dva roky.

 

Články o celebritě

Snowboarďáci Kotek s Mádlem: Vysmáté setkání po 20 letech! Snowboarďáci Kotek s Mádlem: Vysmáté setkání po 20 letech! Dlouhých 20 let už uběhlo od natáčení kultovní zimní komedie Snowboarďáci. Její protagonisté Jiří Má... číst článek
Křest Hartlovy knihy: Vysmátý Pechlát i rýpavý Kohák Křest Hartlovy knihy: Vysmátý Pechlát i rýpavý Kohák Kde je spisovatel Patrik Hartl (47), tam je vždycky živo a pořádně veselo. Křest jeho nové knihy Gaz... číst článek
Premiéra filmu Úsvit: Polonahá Křenková, Piškula na ježka, Mádl s knírem, škobrtnutí Issové a rozdováděný König na mejdanu Premiéra filmu Úsvit: Polonahá Křenková, Piškula na ježka, Mádl s knírem, škobrtnutí Issové a rozdováděný König na mejdanu Na premiéře dobového dramatu z konce období první republiky bylo pořádně živo. Nejen, že přítomní pá... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Kateřina Kaira Hrachovcová
Kateřina Kaira Hrachovcová
zobrazit profil Olga Schoberová
Olga Schoberová
zobrazit profil Julia Roberts
Julia Roberts
zobrazit profil Renata Olárová
Renata Olárová
zobrazit profil Roman Skamene
Roman Skamene
zobrazit profil Milla Jovovich
Milla Jovovich
zobrazit profil David Švehlík
David Švehlík
zobrazit profil Roman Štabrňák
Roman Štabrňák