Aleš Bílík

Aleš Bílík

Datum narození: 15. 11. 1989
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Aleš Bílík se do povědomí široké divácké obce dostal díky hlavní roli v pohádce Řachanda. Jednu z klíčových postav ztvárnil v seriálu Sever.

Po jazykovém gymnáziu Aleš Bílík vystudoval pražskou DAMU. Jeho učiteli zde byli Eva Spoustová, Eva Salzmannová, Dan Přibyl, Miloš Horanský a Alois Švehlík.

Během studia se Aleš Bílík zapojil do pohybového inscenačního projektu Adély Laštovkové-Stodolové a tvůrčí skupiny SKUTR s názvem Muži. V roce 2014 se s tímto představení podíval na korejský divadelní festival BIPAF.

Milovníci prken, která znamenají svět, mohli Aleše Bílíka vidět v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě, v Městských divadlech pražských, ve Vršovickém divadle MANA, na Letních shakespearovských slavnostech nebo v Divadle Kalich.

Kovářského učně si Aleš Bílík zahrál v dramatu Poustevník (2012), číšníka ve filmu Kytka (2012), redaktora v romantické komedii Martin a Venuše (2013) či kuchaře v seriálu Bohéma.

Hlavní roli Aleši Bílíkovi svěřila režisérka Marta Ferencová ve své pohádce Řachanda (2016), kde ztvárnil prince Václava, do něhož se zamiluje rozmarná princezna Markétka (v podání Denisy Pfauserové), a to když se vydává za obyčejného kluka Matěje.

Jednu z ústředních postav Aleš Bílík ztvárnil v psychologickém thrilleru Poslouchej (2019), vedlejší v dramatu Světýlka (2023). Klíčovou postavu dostal v seriálu Roberta Sedláčka Sever s Jiřím Mádlem v hlavní roli.

Kromě divadla Aleš Bílík miluje dobré jídlo, víno, ženy a své blízké. Ovládá angličtinu a němčinu, zdokonaluje se také ve slovenštině. Díky svým jazykovým znalostem byl obsazen i do zahraničních filmů, jako je např. americký sci-fi thriller Alpha Code (2020).

 

Další Herci

zobrazit profil Ayo Edebiri
Ayo Edebiri
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
zobrazit profil Ondřej Pavelka
Ondřej Pavelka
zobrazit profil Kristýna Badinková Nováková
Kristýna Badinková Nováková
zobrazit profil Petr Vondráček
Petr Vondráček
zobrazit profil Johnny Galecki
Johnny Galecki
zobrazit profil Stefan Konarske
Stefan Konarske
zobrazit profil Zuzana Geislerová
Zuzana Geislerová