Eliška Křenková

Datum narození: 31. 1. 1990
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Eliška Křenková se ve filmu začala objevovat už v 15 letech. V Rafťácích sváděla Vojtu Kotka. Své ladné křivky ukázala mj. v seriálu Borgia.

Půvabná česká herečka Eliška Křenková, mezi jejíž koníčky patří tanec, lyžování, plavání a snowboarding, na sebe upozornila především rolí Venduly ve filmu Karla Janáka z roku 2006 Rafťáci. Před kamerou se nicméně poprvé objevila už rok předtím, a to jako patnáctiletá v seriálu Ulice v roli Elišky Pávkové.

ELIŠKA KŘENKOVÁ: SEXY SCÉNY PATŘÍ K PROSEFI

Eliška Křenková má Českého lva

Eliška Křenková je známá i ze seriálu Vyprávěj či z komedie Jiřího Vejdělka Muži v naději. Mezi její další snímky patří Andělé, příběhová série Škoda lásky, Běžci, Probudím se včera, Všechno bude či seriál Borgia.

Za svůj výkon ve vedlejší roli ve filmu Všechno bude (2018) dostala Eliška Křenková Českého lva. Na další sošky byla nominována za hlavní role v thrilleru Tiché doteky (2019) a v romantickém dramatu Maťanské lodě (2021) a též za ztvárnění vedlejší postavy v dramatu Atlas ptáků (2021).

Křenková hrála sestru Ivety Bartošové

Ivanu Bartošovou, sestru tragicky zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové, si Eliška Křenková zahrála v minisériích TV Nova Iveta.

Na Cenu české filmové kritiky byla Eliška Křenková nominována za hlavní role v thrilleru Tiché doteky (2019) a v krimi dramatu Úsvit (2023). Za ni měla našlápnuto i na Českého lva.

O ELIŠCE KŘENKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

O jejích pletkách s o třiadvacet let starším hercem Jiřím Langmajerem se pouze spekulovalo, nicméně na rande s ním Eliška Křenková vyrazila.

 

Články o celebritě

Čeští filmoví kritici dali nejvíce nominací černé komedii Přišla v noci! Čeští filmoví kritici dali nejvíce nominací černé komedii Přišla v noci! Filmoví kritici udělili nejvíce nominací černé komedii Přišla v noci, která může uspět jako nejlepší... číst článek
Módní rekapitulace podle Iny T.: To nejlepší z roku 2023! Risk z budoáru, sofistikovanost i vkusný sex Módní rekapitulace podle Iny T.: To nejlepší z roku 2023! Risk z budoáru, sofistikovanost i vkusný sex S koncem roku pevně spjaté tradiční bilancování nechybí ani letos, prezentujíc nejlepší outfity tuze... číst článek
Premiéra filmu Úsvit: Polonahá Křenková, Piškula na ježka, Mádl s knírem, škobrtnutí Issové a rozdováděný König na mejdanu Premiéra filmu Úsvit: Polonahá Křenková, Piškula na ježka, Mádl s knírem, škobrtnutí Issové a rozdováděný König na mejdanu Na premiéře dobového dramatu z konce období první republiky bylo pořádně živo. Nejen, že přítomní pá... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alžběta Malá
Alžběta Malá
zobrazit profil Jan Tříska
Jan Tříska
zobrazit profil Johana Munzarová
Johana Munzarová
zobrazit profil Michalina Olszańska
Michalina Olszańska
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Julius Neumann
Julius Neumann
zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Helena  Růžičková
Helena Růžičková