Regina Rázlová

Datum narození: 16. 7. 1947
Místo narození: Brná nad Labem
Profese: herečka, podnikatelka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Regina Rázlová má za sebou vězení, několik pokusů o sebevraždu a návštěv v psychiatrické léčebně, ale i řadu filmových úspěchů. Třeba nominaci na Českého lva.

Stejně jako byl její původ plusovým bodem v době normalizace, stal se jí přítěží po Sametové revoluci 1989. Její otec ing. Stanislav Rázl byl prvním předsedou vlády České socialistické republiky. Sama Regina Rázlová se angažovala v KSČ a v Socialistickém svazu mládeže.

REGINA RÁZLOVÁ ROZDÁVALA VÝPOVĚDI

Rázlovou vyhodili z Národního divadla

Po studiích na Střední průmyslové škole filmové v Čimelicích přešla na DAMU, kde později i vyučovala. Zároveň Regina Rázlová zářila na prknech Národního divadla a v řadě filmů a seriálů (Utrpení mladého boháčka, Zabil jsem Einsteina, pánové, Zatykač na královnu nebo 30 případů majora Zemana).

Pak přišel listopad 1989. Regina Rázlová se přestala objevovat před kamerou (vyjma několika skutečně epizodních záležitostí), musela skončit s výukou na DAMU a i z Národního divadla ji nakonec vyhodili. Nějaký čas prodávala dokonce chlebíčky.

Regina Rázlová vysoudila odškodné

„Záchrana“ přišla spolu s nabízenou pozicí předsedkyně představenstva ve Skloexportu. Jenže v roce 1998 byla Regina Rázlová zadržena policií za údajné tunelování firmy. Zážitky z ročního pobytu ve vazbě pak popisala ve své knize, kterou později napsala.

Případ zůstal neukončen, v roce 2006 ale vysoudila Regina Rázlová u Evropského soudu na ČR odškodné za mnohaleté průtahy ve vyšetřování. Případ skončil až díky amnestii prezidenta Václava Klause v lednu 2013. Vyšetřování se definitivně zastavilo.

Rázlová byla nominována na cenu kritiků

Před kamerou si Regina Rázlová zahrála desítky menších i větších úloh. První nominace na ocenění se dočkala na Cenu české filmové kritiky v kategorii Nejlepší herečka, a to za ztvárnění hlavní role v tragikomedii Tancuj Matyldo (2023). Stejné se dočkala i na Českého lva.

O REGINĚ RÁZLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Ačkoli žije Regina Rázlová pod vlivem roztroušené sklerózy a bipolární poruchy, radost jí dělají dvě děti - syn Lukáš a dcera Adéla a smečka buldoků, které chová.

Dva manželé odešli, třetí zemřel

Herečka byla třikrát vdaná. Herec Petr Štěpánek již po půl roce manželství našel zalíbení v jiné ženě, druhý manžel, herec a dabér Petr Oliva, od ní také do roka utekl. Třetího manžela, architekta Jindřicha Santara, postihla rakovina a zemřel.

 

Články o celebritě

Nová hvězda Peková detailně o Českém lvu: Smrkala jsem v klíně Agnieszky Holland! Nová hvězda Peková detailně o Českém lvu: Smrkala jsem v klíně Agnieszky Holland!  „Je to jako pohádka. Umřu šťastná,“ popisuje své pocity čerstvá držitelka Českého lva za hlavní žen... číst článek
Porotce Josef Maršálek z Peče celá země se brání útokům: Jsem stále objektivní! Diváci nevidí všechno Porotce Josef Maršálek z Peče celá země se brání útokům: Jsem stále objektivní! Diváci nevidí všechno Spoustě lidem leží v žaludku a viní ho z nadržování některým soutěžícím v show Peče celá země III. P... číst článek
Tohle nikdo nečekal: Konec Lambory v seriálu! Tohle nikdo nečekal: Konec Lambory v seriálu! Místo Marka Lambory (28) si na vrahy posvítí Vojta Vodochodský (30). Kapitána Karase nahradí v seriá... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Charlize Theron
Charlize Theron
zobrazit profil Nina Divíšková
Nina Divíšková
zobrazit profil Miroslav  Táborský
Miroslav Táborský
zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová
zobrazit profil Aneta Vrzalová
Aneta Vrzalová
zobrazit profil Monica Barbaro
Monica Barbaro
zobrazit profil Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka
zobrazit profil Ben Mendelsohn
Ben Mendelsohn