Jiří Rendl

Jiří Rendl

Datum narození: 18. 4. 1982
Profese: herec, režisér, scenárista, producent
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jiří Rendl byl za svůj výkon v hororové tragikomedie Přišla v noci (2023) nominován na Cenu české filmové kritiky v kategorii Nejlepší herec a na Českého lva coby Nejlepší herec ve vedlejší roli.

V roce 2010 Jiří Rendl debutoval drobnou rolí na filmovém plátně v celovečerním snímku, v dramatu PIKO. Poté si zahrál v několika studentských krátkometrážních snímcích, např. Táta (2015) nebo Já jen soudím (2021).

Do filmů Ztraceni v Mnichově (2015) a Modelář (2020) Jiřího Rendla obsadil režisér a scenárista Petr Zelenka. Menší úlohu ztvárnil v dramatu režisérky Agnieszky Holland Šarlatán (2020).

Na Cenu české filmové kritiky byl Jiří Rendl nominován za svůj výkon v hororové tragikomedie režisérů a scenáristů Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara Přišla v noci (2023). Našlápnuto měl i na Českého lva v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli.

Coby režisér, scenárista a producent Jiří Rendl vytvořil videoklipy Fast Food Orchestra feat. Vladimir 518: Sousedi (2015), Prague Conspiracy: King Fool´s Crown (2017) a Island Mint: Insomnia Town (2023).

Kromě hraní, režie a produkce se Jiří Rendl věnuje zpěvu, hraní na bicí a na kytaru. Rád lyžuje a hraje tenis.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Petr Slavík
Petr Slavík
zobrazit profil Vítek Pokorný
Vítek Pokorný
zobrazit profil David Furnish
David Furnish
zobrazit profil Jiří Chlumský
Jiří Chlumský
zobrazit profil Andrea Sedláčková
Andrea Sedláčková
zobrazit profil Alice Nellis
Alice Nellis
zobrazit profil Jakub Medvecký
Jakub Medvecký