Anette Nesvadbová

Anette Nesvadbová

Datum narození: 2. 7. 1992
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Annette Nesvadbová byla v roce 2024 nominována na Českého lva za svůj výkon ve vedlejší roli v thrilleru Přišla v noci.

Již od dětství se Annette Nesvadbová věnovala nejen herectví, malířství a hudbě, ale i sportu, a to baletu, gymnastice a biatlonu. Nejprve chtěla studovat hru na klavír, pak se rozhodla pro pražskou DAMU.

Milovníci prken, která znamenají svět, mohli Annette Nesvadbovou vidět mj. v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami, v Národním divadle Brno, v pražském Divadle v Řeznické, v Divadle Feste nebo v Činoherním studiu v Ústí nad Labem.

Na dno svých sil si talentovaná Annette Nesvadbová sáhla kvůli postavě Anny v Rozmarném létě, kterou nastudovala v Brně. Inscenace se hrála v šapitó a herečka musela zvládnout akrobacii na kruhu a visuté hrazdě. Tři měsíce individuálně trénovala se slovenskou artistkou, aby roli zvládla.

Na filmovém plátně Annette Nesvadbová debutoval v roce 2014, a to v romantické komedii Šťastná a v celovečerním debutu režiséra a scenáristy Michala Samira Hany.

Dále Annette Nesvadbová hrála mj. dceru Lenky Vlasákové v seriálu Hlava medúzy Filipa Renče nebo studentku Kamilu v Labyrintu Jiřího Stracha. Pozornost na sebe upoutala i v seriálech 1. MISE či Táta v nesnázích.

V roce 2024 byla Annette Nesvadbová nominována na Českého lva za vedlejší roli v thrilleru Přišla v noci.

Annette Nesvadbová pochází z divadelní rodiny. Její dědeček Miloš Nesvadba byl herec, spisovatel, ilustrátor, výtvarník, dlouholetý člen činohry Národního divadla v Praze. Babička Jaroslava se stala uznávanou výtvarnicí a strýc Michal Nesvadba pobavil soustu dětí v Kouzelné školce.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Dlouhý
Jiří Dlouhý
zobrazit profil Tomáš Dastlík
Tomáš Dastlík
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
zobrazit profil Kryštof Rímský
Kryštof Rímský
zobrazit profil Gloria Stuart
Gloria Stuart
zobrazit profil Lenka Janíková
Lenka Janíková