Karolína Lea Nováková

Karolína Lea Nováková

Datum narození: 1. 1. 2004
Výška: 154 cm
Profese: herečka, dabérka

Související celebrity

Životopis

Karolína Lea Nováková byla v roce 2024 nominována na Českého lva za ztvárnění vedlejší role v historickém dramatu Bratři.

Talent Karolína Lea Nováková zřejmě podědila po dědovi a babičce z máminy strany, tedy po skvělém slovenském herci Júliovi Vašekovi a sólistce baletu Slovenského národního divadla Gabriele Vašekové.

V dětství se Karolína Lea Nováková věnovala převážně tanci. Před kamerou debutovala v roce 2016 v seriálu německé produkce ARD Charité v roli Klary Spinoli.

Roku 2017 Karolína Lea Nováková začala s muzikálem. Nejdříve se předvedla v roli Krysařovy duše v muzikálu Mirjam Landa Krysař v divadle Kalich v Praze. Od roku 2018 hrála v ostravském divadle Jiřího Myrona v muzikálu A. L. Webbera Kočky a poté v Billy Elliotovi v divadle DJKT v Plzni.

Dále se Karolína Lea Nováková objevila v seriálu Osada Radka Bajgara a Petra Kolečka. V roce 2022 točila film White Bird (Bílé ptáče) v americké produkční společnosti Lionsgate s Gillian Anderson a Helen Mirren.

Na Českého lva byla Karolína Lea Nováková nominována v roce 2024 za ztvárnění sestry bratrů Mašínů v podání Oskara Hese (Josef) a Jana Nedbala (Ctirad) v historickém dramatu režiséra Tomáše Mašína a scenáristy Marka Epsteina Bratři (2023).

Kromě herectví se Karolína Lea Nováková věnuje dabingu, zpěvu a akrobacii. Mezi její záliby patří jízda na koni, lyžování, skateboarding, snowboarding a step.

 

Další Herci

zobrazit profil Javier Bardem
Javier Bardem
zobrazit profil Ha Thanh Nguyen Špetlíková
Ha Thanh Nguyen Špetlíková
zobrazit profil Ľuboš  Kostelný
Ľuboš Kostelný
zobrazit profil Kunal Nayyar
Kunal Nayyar
zobrazit profil Barbora Seidlová
Barbora Seidlová
zobrazit profil Robin Ferro
Robin Ferro
zobrazit profil Jan Maršál
Jan Maršál