Stefan Konarske

Stefan Konarske

Datum narození: 28. 2. 1980
Místo narození: Stade, Německo
Výška: 179 cm
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Stefan Konarske byl v roce 2024 nominován na Českého lva za ztvárnění vedlejší role v historickém dramatu režiséra a scenáristy Tomáše Mašína Bratři.

Po studiu v Paříži se Stefan Konarske vrátil do rodného Německa, kde začal účinkovat v soukromé hamburské divadelní společnosti. Poté absolvoval Ernst Busch Academy of Dramatic Arts.

Během studií Stefan Konarske mj. ztvárnil titulní roli v inscenaci Baal od Bertolta Brechta. V sezóně 2006/2007 debutoval také v Deutsches Theater v roli Oresta v Drei Sterne suchen einen Koch. Za ni v anketě časopisu Theatre získal titul Mladým hercem roku 2007.

Na filmovém plátně Stefan Konerske debutoval v německé komedii NVA (2005). Již rok nato se objevil v krimi dramatu Drsňák (Knallhart). Jednu z ústřední postav ztvárnil v německo-italské komedii Outside the Box (2015).

Do povědomí širší divácké obce se Stefan Konerske dostal jako Daniel Kossik v oblíbeném krimi seriálu Tatort nebo coby Friedrich Engels ve francouzsko-německo-belgickém životopisném dramatu Mladý Karel Marx (Le Jeune Karl Marx) z roku 2017.

Za ztvárnění kapitána Státní bezpečnosti Kollera v historickém dramatu režiséra a scenáristy Tomáše Mašína Bratři (2023) byl Stefan Konerske nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková
zobrazit profil Sára Rychlíková
Sára Rychlíková
zobrazit profil Rosamund Pike
Rosamund Pike
zobrazit profil Jeremias Meyer
Jeremias Meyer
zobrazit profil Chukwudi Iwuji
Chukwudi Iwuji
zobrazit profil Pavlína Štorková
Pavlína Štorková
zobrazit profil Ondřej Sokol
Ondřej Sokol