Ben Stiller

Ben Stiller

Datum narození: 30. 11. 1965
Místo narození: New York, USA
Profese: herec, scénárista, režisér, producent
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Benjamin Edward Stiller alias Ben Stiller je americký herec a náramný bavič, kterého můžeme vidět v řadě známých filmů. Většinou hraje roli "lůzra" a smolaře, kterému nic moc nevychází a lepí se mu smůla na paty.

Ben Stiller se narodil komediálním hercům Jerrymu Stillerovi a Anne Mareaové a díky jeho rodičům měl svou budoucnost na filmových plátnech předem napsanou. Už ve svých deseti letech se objevil před kamerou. Zahrál si v televizním seriálu Kate McShane. Po střední škole se rozhodl studovat na University of California v Los Angeles, kde si vybral jako studijní obor film. Studium na univerzitě ukončil po devíti měsících.

Dva roky po skončení studia na univerzitě se začal objevovat v několika filmech. Začínal malými rolemi, jako byla například mini role ve válečném dramatu Stevena Spielberga Říše slunce. Později se objevil v dalších menších rolích. Díky těmto mini rolím se propracoval k větším rolím a později až k hlavním rolím.

Od roku 1989 pracoval jako scénárista v zábavném pořadu Saturday Night Show televizního kanálu NBC. O rok později si založil svou vlastní TV show, která se jmenovala The Ben Stiller Show. Jeho televizní show byla velice úspěšná, ale i přes její úspěch byla zrušena. Díky své TV show získal Ben Stiller v roce 1993 cenu Emmy.

Můžeme ho nejvíce vidět v komediích, protože tyto role mu nejvíc sednou. Zahrál si hlavní role ve filmech, jako jsou například: Fotr je lotr, Fotři jsou lotři, Bába na zabití, Noc v muzeu 1, 2, 3, Něco na té Mary je, Rabín, kněz a krásná blondýna.  Od roku 2000 je Ben Stiller ženatý s herečkou Christine Taylor, která s ním hrála ve filmu Vybíjená.

 

Články o celebritě

Oscar od Seana Penna a návštěva Bena Stillera: Zelenskyj se stal hrdinou Hollywoodu Oscar od Seana Penna a návštěva Bena Stillera: Zelenskyj se stal hrdinou Hollywoodu Když americký herec Ben Stiller loni vešel do kanceláře ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenskéh... číst článek
Sexy Emily Ratajkowská už svou novou lásku netají: Se slavným komikem vyrazila na basket! Sexy Emily Ratajkowská už svou novou lásku netají: Se slavným komikem vyrazila na basket! O jejich romanci se již nějakou dobu spekulovalo, nyní je však již jasno. Neskutečně krásná modelka ... číst článek
Sean Penn znovu na Ukrajině: Zelenskyj mu děkoval za chystaný dokument! Sean Penn znovu na Ukrajině: Zelenskyj mu děkoval za chystaný dokument! Opět na Ukrajině! Hollywoodský herec Sean Penn (61) se v úterý již podruhé objevil v Kyjevě, kde se ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Zuzana Stavná
Zuzana Stavná
zobrazit profil Rory Cochrane
Rory Cochrane
zobrazit profil Lucas Bravo
Lucas Bravo
zobrazit profil Jiří Zahajský
Jiří Zahajský
zobrazit profil Zdeněk Piškula
Zdeněk Piškula
zobrazit profil Tomáš Dianiška
Tomáš Dianiška
zobrazit profil Alfred Strejček
Alfred Strejček