Jana Švandová

Datum narození: 3. 7. 1947
Místo narození: Pardubice
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Jana Švandová oslnila svou krásou natolik, že se stala první českou celebritou, která se svlékla pro erotický časopis Playboy.

Herectví vystudovala na brněnské JAMU. Jana Švandová kráčela po prknech Divadla na Vinohradech, Pod Palmovkou nebo v Činoherním klubu. V hudebním Karlíně a na Broadwayi se objevila mj. v muzikálech Kleopatra nebo Řek Zorba; v Divadle Bez zábradlí v dramatech Terasa či Blbec k večeři.

TAJEMSTVÍ JANY ŠVANDOVÉ

Jana Švandová hrála v Ulici i v Ordinaci

Kromě divadla Jana Švandová ztvárnila řadu postav také ve filmu i v televizi. Zahrála si např. v dramatu Už zase skáču přes kaluže (se skvělým Vladimírem Dlouhým), v komedii Drahé tety a já nebo v poetické Kytici (vedle Bolka Polívky, Karla Rodena, Ani Geislerové či Lindy Rybové).

Předvedla se také v seriálech Nemocnice na kraji města, Pojišťovna štěstí, v Ulici. nebo v hitu TV Nova Ordinace v růžové zahradě. Hlavní roli Jana Švandová dostala ve francouzském televizním dramatu Angelika.

Za krásu vděčí masážím i plastikám

Kromě hereckých výkonů Jana Švandová vždy odzbrojovala svým sexappealem. Stala se ostatně první českou celebritou, která se svlékla pro erotický časopis Playboy. Ukázat své půvaby neváhala ani po padesátce. Za svou krásu vděčí jak masážím, tak plastickým chirurgům.

Herečka Jana Švandová vždy věřila na osud. V této souvislosti zmiňovala třeba svoji nehodu z května 2014, která se jí přihodila, když jela kolem hřbitova, kde je pohřbena její matka, a navíc v den, kdy zemřela.

O JANĚ ŠVANDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Manželem Jany Švandové (ovšem až třetím v pořadí) se stal Pavel Satorie. V předchozím vztahu Jana Švandová přivedla na svět syna Huberta. Před Pavlem Satoriem byla vdaná za plastického chirurga a za filmového producenta.

 

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Frej
Ladislav Frej
zobrazit profil Ondřej Brousek
Ondřej Brousek
zobrazit profil Václav Liška
Václav Liška
zobrazit profil Viktor Antonio
Viktor Antonio
zobrazit profil Sofie  Karochová Filippi
Sofie Karochová Filippi
zobrazit profil Patricie Solaříková
Patricie Solaříková