Matěj Hádek

Datum narození: 29. 11. 1975
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Matěj Hádek, starší bratr herce Kryštofa Hádka, prvního Českého lva dostal v roce 2015 za hlavní roli v dramatickém snímku Kobry a užovky.

Divadlo Matěje Hádka táhlo už od dětství, a tak začal navštěvovat dramatický kroužek. Mnohem později vystudoval Státní konzervatoř v Praze a vrhl se do náručí divadel. Účinkoval v divadle F. X. Šaldy v Liberci, ve Východočeském divadle v Pardubicích, v divadle na Celetné a na Vinohradech. Poté se stal členem hereckého týmu Švandova divadla v Praze na Smíchově.

MATĚJ HÁDEK LEZL ZA VONDRÁČKOVOU

S filmem Hádek začal v roce 1997

Jeho první příležitost u filmu byla ve snímku Cesta pustým lesem z roku 1997. Pokračoval filmy Malovaný děti, Pátek čtrnáctého, Z rodinného alba. Sám Matěj Hádek si nejvíce váží rolí v Udělení milosti se zamítá a Non Plus Ultras.

Větší příležitost se ukázat Matěj Hádek dostal také ve filmech Maharal - Tajemství talismanu či Tobruk. K vidění byl také v seriálech Dobrá čtvrť a Vyprávěj, kde si zahrál syna Romana Vojtka a Andrey Kerestéšové a zároveň vnuka Veroniky Freimanové. Společně se svým bratrem Kryštofem ovládli film Kobry a užovky, za nejž oba v roce 2015 dostali Českého lva.

Matěj Hádek je vyhledávaný dabér

Dále si Matěj Hádek zahrál jednu z ústředních postva mj. v krimi Úhoři mají nabito (2019), v historickém dramatu Bratři či ve sci-fi Bod obnovy (2023).

Díky charakteristickému hlasu dostává Matěj Hádek i zajímavé dabingové role. Mimo jiné namluvil třeba postavu Howarda Wolowitze ze slavného amerického sitcomu The Big Bang Theory nebo Kubu z českého animovaného filmu Kozí příběh.

O MATĚJI HÁDKOVI ČTĚTE ZDE>>

Matěje Hádka si často lidé pletou s jeho mladším bratrem Kryštofem Hádkem, se kterým jsou si podobní. Jeho druhý bratr, Ondřej, se jako jediný ze tří vydal mimo dráhu herectví a stal se lékařem.

Koncem roku 2022 se Matěj Hádek stal otcem syna Alfonse.

 

Další Herci

zobrazit profil Patricia Clarkson
Patricia Clarkson
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Daisy Ridley
Daisy Ridley
zobrazit profil Johnny Galecki
Johnny Galecki
zobrazit profil Tereza Pokorná
Tereza Pokorná
zobrazit profil Charlie Reid
Charlie Reid
zobrazit profil Justin H. Min
Justin H. Min
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald