Leona Skleničková

Leona Skleničková

Datum narození: 7. 12. 1998
Místo narození: Čáslav
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Leona Skleničková po svém filmovém debutu v thrilleru Modelář dostala jednu z klíčových rolí v krimi dramatu Stínohra.

Na gymnáziu Leona Skleničková psala do sportovního časopisu. Nejprve chodila na Gymnázium Vlašim, maturovala na pražském Malostranském gymnáziu. Poté, co nebyla přijata na pražskou DAMU, prošla hereckými kurzy ve Velké Británie. Po návratu rok studovala muzikálové herectví v Brně.

Díky studiím v Londýně Leona Skleničková mluví skvěle anglicky, což jí dává šanci uplatnit se i v zahraniční produkci. Zahrála si třeba americkou studentku v koprodukčním hororovém seriálu Haunted společnosti Netflix.

V rámci mezinárodního festivalu Leona Skleničková vystupovala v roce 2020 s divadelním spolkem Prague Shakespeare Company v Indii.

Skleničková si zahrála studentu Dyka

Na filmovém plátně Leona Skleničková debutovala v psychologickém thrilleru Petra Zelenky Modelář (2020). Jednu z klíčových postav ztvárnila v krimi dramatu Petera Bebjaka Stínohra (2022).

Z českých seriálů se objevila mj. v komediálním Panu profesorovi v podání Vojtěcha Dyka. Leona Skleničková si zahrála jeho studentku. Hlavní roli ztvárnila ve vánoční pohádce 2022 České televize Krakonošovo tajemství.

O LEONĚ SKLENIČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Leony Skleničkové patří sport, četba, filmy, cestování a jakékoli dobrodružství.

Leona Skleničkové má kořeny v Podkarpatské Rusi. Jejího pradědečka v raném věku jako sirotka do Čech přivezl Červený kříž.

 

Další Herci

zobrazit profil Lukáš Vaculík
Lukáš Vaculík
zobrazit profil Jana Pidrmanová
Jana Pidrmanová
zobrazit profil Adam Sandler
Adam Sandler
zobrazit profil Becki Newton
Becki Newton
zobrazit profil Richard Genzer
Richard Genzer
zobrazit profil Michal Slaný
Michal Slaný