Hynek Čermák

Datum narození: 14. 2. 1973
Místo narození: Praha
Profese: herec, režisér, dabér
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Hynek Čermák, oceněný Českým lvem, se věnuje nejen české, ale také světové koprodukci.

Po studiu činoherního herectví na pražské DAMU spolupracoval Hynek Čermák s Divadlem J. K. Tyla v Plzni, souborem CD 94, Divadelním spolkem Kašpar, Divadlem v Řeznické a byl v angažmá ve Středočeském divadle Kladno. Posléze působil na prknech divadla Rokoko, kde byla jeho nejvýznamnější rolí postava Stanleyho v dramatu Tennessee Williamse Tramvaj do stanice Touha.

HYNEK ČERMÁK JAKO KÁČKO Z FILMU GANGSTER KA

Od roku 2006 byl Hynek Čermák členem Městských divadel pražských, což mu umožnilo vystupovat v 8 divadlech v různých (především epizodních) rolích. Pak si ho vybral Miroslav Krobot do Dejvického divadla, kde získal stálé angažmá roku 2010. Diváci jej mohli vidět např. ve hře podle knihy Irvina Welshe Ucpanej systém.

Kromě divadla se Hynek Čermák objevoval i v nejrůznějších filmech a televizních seriálech. Jmenujme např. Zdivočelá země, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Rodinná pouta, Poslední sezóna, Četnické humoresky, Vinaři, Až po uši, Zkáza Dejvického divadla, Za oponou nebo v úspěšném seriálu České televize Cirkus Bukowsky, kde exceloval spolu s Pavlem Řezníčkem.

S americkým režisérem Carlem Haberem natočil film Wrong Mr. Johnson, kde si zahrál hlavní roli. V českých filmech se Hynek Čermák objevil ve Svaté čtveřici s Jiřím Langmajerem či ve snímku Nevinnost, za který získal sošku Českého lva.

Na druhou byl Hynek Čermák nominován roku 2020, a to za ztvárnění hlavní role v dramatu Národní třída. Na třetí v roce 2022 za vedlejší postavu v minisérii Případ Roubal.

O HYNKU ČERMÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Občas působíi jako režisér divadelních inscenací, reklam a televizních show. Ve volném čase se Hynek Čermák věnuje adrenalinovým sportům a rád fotí. Především momentky svých kolegů v Dejvickém divadle.

S herečkou Danielou Choděrovou Hynek Čermák dvě děti. Pár se rozešel poté, co se herec dal dohromady s o 21 let mladší kolegyní Veronikou Mackovou, již si vzal v červenci 2017.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Pavel Nový
Pavel Nový
zobrazit profil Stanislava Jachnická
Stanislava Jachnická
zobrazit profil Luboš Veselý
Luboš Veselý
zobrazit profil Blanka Bohdanová
Blanka Bohdanová
zobrazit profil Zdeněk Bařinka
Zdeněk Bařinka
zobrazit profil Sharon Pink
Sharon Pink
zobrazit profil Patrik Holubář
Patrik Holubář