Petr Vaněk

Datum narození: 8. 5. 1979
Místo narození: Nové Město na Moravě
Výška: 195 cm
Profese: herec, moderátor
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herec Petr Vaněk je divákům znám jako svůdník ze seriálu Vinaři a zejména z edukativního soutěžního pořadu U6 - Úžasný svět techniky.

Téměř dvoumetrový švihák s cizokrajnou vizáží Petr Vaněk absolvoval DAMU v oboru herectví alternativního a loutkového divadla. Nepřehlédnutelný je jak v divadle, tak v televizi a ve filmu. Účinkoval i v reklamě, mj. v úvodní znělce Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary 2004, často také moderuje různé akce.

PETR VANĚK - NEJEN O SIAMSKÝCH DVOJČATECH

Počátky působení Petra Vaňka před kamerou jsou spojeny s televizí (Křivda, Mládí na prodej, O Nesytovi, Rodinná pouta). Na stříbrném plátně se poprvé objevil v americko-britské komedii Hon za svobodou (2004). O rok později to bylo v britsko-české veselohře Sklapni a zastřel mě s Karlem Rodenem, Andy Nymanem, Aňou Geislerovou či Matějem Ruppertem a v tragikomedii Dana Svátka Blízko nebe, kde se jako kouzelník na place potkal mj. s Miroslavem Táborským a Chantal Poullain. Zahrál si zde postelovou scénu se siamskými dvojčaty.

Jedné z hlavních rolí se Petr Vaněk dočkal ve válečném dramatu Václava Marhoula Tobruk (2008), a to společně s Janem Medunou. Snímek zachycuje události z podzimu 1941 ze severoafrické Libye, kam jsou odveleni vojáci 11. východního československého praporu.

Tvář Petra Vaňka může být divákům známá z televizního pořadu U6 - Úžasný svět techniky. Jde o edukativní soutěž plnou pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastní kůži. Kromě Petra Vaňka v pořadu účinkovali Karel Zima, Lukáš Langmajer a Martin Myšička.

Herec Petr Vaněk se kromě Rodinných pout objevil i v řadě dalších sledovaných seriálů. Jmenujme VyprávějCesty domů, Vraždy v kruhu, Vinaři, kde se osvědčil jako svůdník, či Doktor Martin, v němž skvěle ztvárnil poloblázna.

V krátkém filmu BioBuddy (2016) se Petr Vaněk zhostil hlavní role - muže, jenž vstoupí do baru a během okamžiku převrátí všem život naruby. V tomtéž roce se objevil ve dvou úspěšných komediích: Bezva ženská na krku, kde hráli Petra Hřebíčková, Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Jiří Langmajer nebo Tereza Kostková a Všechno nebo nic, též v hvězdném obsazení: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Michał Żebrowski, Paweł Deląg, Ondřej Sokol a další.

O PETRU VAŇKOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Vaněk je ženatý. S budoucí manželkou je svedla dohromady láska k psům. Vzali se po sedmileté známosti. Kromě své profese se herec věnuje zpěvu, hře na akordeon, józe, surfování, snowboardu a běžkám.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Eva Nosálková-Leinweberová
Eva Nosálková-Leinweberová
zobrazit profil Timothy Olyphant
Timothy Olyphant
zobrazit profil Kateřina Macháčková
Kateřina Macháčková
zobrazit profil Marek Vašut
Marek Vašut
zobrazit profil Michaela Doležalová
Michaela Doležalová
zobrazit profil Jiří Voskovec
Jiří Voskovec
zobrazit profil Klaudia Dudová
Klaudia Dudová
zobrazit profil Tereza Nvotová
Tereza Nvotová