Pavel Liška

Datum narození: 29. 1. 1971
Místo narození: Liberec
Profese: herec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Herec Pavel Liška se do paměti diváků zapsal jako psychicky labilní František ve filmu Návrat idiota. Pak následovala dlouhá řada úspěšných rolí.

Herectví studoval na brněnské JAMU. A v Brně začínal oblíbený český herec Pavel Liška i svoji kariéru v HaDivadle. Zahrál si ale i v Národním divadle, kde exceloval například jako Romeo v Shakespearově hře Romeo a Julie.

PAVEL LIŠKA HOMOSEXUÁLEM!

Pro film objevil Pavla Lišku režisér Saša Gedeon a nechal ho zazářit v jeho sedmadvaceti letech ve snímku Návrat idiota. Potom čekaly na Pavla Lišku role víceméně jen v divácky velmi oblíbených filmech. Připomeňme např.: Divoké včely, Pupendo, Nuda v Brně, Mazaný Filip, Čert ví proč, Horem pádem, Štěstí, Účastníci zájezdu, Venkovský učitel či Nestyda.

O PAVLU LIŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Liška byl jedenáct let ženatý. V roce 2013 se ale s dcerou politického aktivisty Johna Boka, tanečnicí a herečkou Kristýnou Bokovou rozvedl, údajně kvůli její nevěře. Mají spolu syna Šimona Samuela, který se narodil v roce 2005.

Posléze začal Pavel Liška chodit s herečkou a zpěvačkou Bárou Polákovou. K dceři Ronje se páru v březnu 2017 narodila druhá holčička. Dali jí jméno Rika. O svém rozchodu veřejně informovali tři roky po něm, a to v srpnu 2021.

 

Články o celebritě

„Vandráci“ Liška s Révaiem na Papui-Nové Guineji: Zabavili jim motorky!    „Vandráci“ Liška s Révaiem na Papui-Nové Guineji: Zabavili jim motorky! Není to jejich první cesta na motocyklech po světě a už nejednou se potýkali s problémy. Herci Pavel... číst článek
Herec a »vandrák« Pavel Liška bez zábran: Do naha! Herec a »vandrák« Pavel Liška bez zábran: Do naha! Po dlouhé době se ukázal opět v plné kráse! Při natáčení série reklamních spotů pro švédskou outdoor... číst článek
Naháč Liška překvapil fanoušky: V jezeře »na Adama«! Naháč Liška překvapil fanoušky: V jezeře »na Adama«! „Vandrák“ Pavel Liška (51) aktuálně natáčí sérii reklamních spotů pro švédskou značku Fjällräven – a... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Kateřina Winterová
Kateřina Winterová
zobrazit profil Ľubomír Roman
Ľubomír Roman
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Patrik Děrgel
Patrik Děrgel
zobrazit profil Oleg Pavlovič Tabakov
Oleg Pavlovič Tabakov
zobrazit profil Ondřej Gregor Brzobohatý
Ondřej Gregor Brzobohatý
zobrazit profil Jan Dlouhý
Jan Dlouhý
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux