Ondrej  Kovaľ

Ondrej Kovaľ

Datum narození: 10. 6. 1979
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Ondrej Kovaľ se českým divákům představil ve velkofilmu Želary, v komedii Účastníci zájezdu či ve vánoční pohádce Slíbená princezna.

K herectví přivedli Ondřeje Kovaľa rodiče, kteří byli nadšení amatérští loutkáři. Po konzervatoři a bratislavské VŠMU získal angažmá ve Slovenském národním divadle. Zahrál si zde mj. v představeních Apartmán v hoteli Bristol, Fanny a Alexander, Je úžasná!, Mercedes Benz či Skrotenie zlej ženy.

Kovaľ byl v Želarech násilník a opilec

Ondrej Kovaľ je známý i ze slovenské televizní a filmové tvorby. Milovnici českých filmů jej mohli vidět v roli násilníka a opilce ve výpravném snímku Ondřeje Trojana Želary (2003), kde hlavní postavu ztvárnila Aňa Geislerová.

Dále si Ondrej Kovaľ zahrál hudebníka Maxe v komedii Jiřího Vejdělka a Michala Viewegha Účastníci zájezdu (2006) nebo knížete ve vánoční pohádce České televize Slíbená princezna (2016). V příběhu natočeném na motivy Zlatovlásky Karla Jaromíra Erbena se chtěl oženit s princeznou v podání Marty Dancingerové, kterou ale nakonec získá Jiřík alias Jan Cina.

Kovaľ má dvě dcery s Norisovou

V roce 2007 se Ondrej Kovaľ společně s Milanem Lasicou, Marošem Kramárem, Mariánem Labudou či Soňou Norisovou podílel na projektu Veľkí herci spievajú deťom (kniha s CD).

Ondrej Kovaľ má dceru Julii s kolegyní Zuzanou Norisovou. V únoru 2021 herečka porodila dceru Lilianu.

 

Další Herci

zobrazit profil Gary Oldman
Gary Oldman
zobrazit profil Marie Štípková
Marie Štípková
zobrazit profil Vojtěch Havelka
Vojtěch Havelka
zobrazit profil Kamila Magálová
Kamila Magálová
zobrazit profil Csongor Kassai
Csongor Kassai
zobrazit profil Naomi Watts
Naomi Watts
zobrazit profil Jaromír Hanzlík
Jaromír Hanzlík
zobrazit profil Svatopluk Matyáš
Svatopluk Matyáš