Anna Polívková

Anna Polívková

Datum narození: 24. 3. 1979
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Anna Polívková je talentovaná herečka a dcera herce Bolka Polívky. V roce 2013 vyhrála taneční soutěž České televize StarDance.

Patří mezi mladé herecké talenty a mimo jiné si také vytančila vítězství v taneční soutěži StarDance – když hvězdy tančí. Půvabná Anna Polívková v sobě nezapře geny svého otce především co se vzhledu týče. Herecký talent podědila nejen po herci Bolku Polívkovi, ale také po matce Evelyně Steimarové. Před lety se dala dohromady s muzikantem Jakubem Xavierem Barem.

Po studiu na pražské konzervatoři studovala Anna Polívková Nonverbální divadlo při HAMU a poté se odstěhovala do Paříže, kde vystudovala Mezinárodní školu pohybového divadla Jacqua Lecoqa. Procestovala Evropu s klaunským pouličním představením Skok kachny a Kanadu s Sabooge Theater Company. Annu Polívkovou jsme mohli vídat v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnila postavu doktorky Martiny Hermanové.

Mimo nováckého seriálu jsme Annu Polívkovou mohli vidět ve snímku Bolero, kde ztvárnila roli Ilony Fetkové nebo ve více známé komedii Jiřího Vejdělka Účastníci zájezdu, kde si zahrála ošklivku Jolanu.

V roce 2013 si Anna Polívková vytančila vítězství v taneční soutěži České televize po boku tanečníka Michala Kurtiše. O titul Královny parketu soupeřila s Miss World Taťánou Kuchařovou. Díky soutěži se rozhodla tanci věnovat i nadále.

Seriály, ve kterých si zahrála Anna Polívková:

Na stojáka (2005)

Ordinace v růžové zahradě (2005)

Soukromé pasti (2008)

 

Filmy, ve kterých si zahrála Anna Polívková:

Návrat idiota (1999)

Bolero (2004)

Účastníci zájezdu (2006)

Vy nám taky, šéfe! (2008)

Probudím se včera (2011)

 

Články o celebritě

Ples jako Brno: Královnou parketu Kuchařová s novým doprovodem! Ranní foto z postele… Ples jako Brno: Královnou parketu Kuchařová s novým doprovodem! Ranní foto z postele… Udýchaná a nervózní na Ples jako Brno dorazila Taťána Kuchařová (36). Pár kilometrů před moravskou m... číst článek
Jan Onder vzpomínal na StarDance a přiznal: S Kuchařovou jsme měli vyhrát, ale lidem byla sympatičtější Polívková! Jan Onder vzpomínal na StarDance a přiznal: S Kuchařovou jsme měli vyhrát, ale lidem byla sympatičtější Polívková! Před 15 lety se stal králem tanečního parketu, když do finále StarDance dovedl Danu Batulkovou (65),... číst článek
Šokující slova vítěze StarDance Ondera: Rozhodují emoce a sympatie Šokující slova vítěze StarDance Ondera: Rozhodují emoce a sympatie Před 16 lety se stal králem StarDance s Danou Batulkovou (65), o pět let později se s modelkou Taťán... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil Daniel Krejčík
Daniel Krejčík
zobrazit profil Antonie Formanová
Antonie Formanová
zobrazit profil Pavlína Štorková
Pavlína Štorková
zobrazit profil Jiří Ornest
Jiří Ornest
zobrazit profil Kamila Kikinčuková
Kamila Kikinčuková
zobrazit profil Marin Hinkle
Marin Hinkle
zobrazit profil Krista Allen
Krista Allen