Tovah Feldshuh

Tovah Feldshuh

Datum narození: 27. 12. 1952
Místo narození: New Yorku, USA
Výška: 160 cm
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Tovah Feldshuh se proslavila zejména na divadelních prknech a v seriálové tvorbě. Za svůj výkon v seriálu The Walking Dead (Živí mrtví) byla nominována na The Saturn Awards.

Na prknech, která znamenají svět, Tovah Feldshuh excelovala v rolích od dramatu přes komedii až po hudební divadlo. Významného uznání diváků i kritiky se jí dostalo za ztvárnění Goldy Meir v broadwayské inscenaci Golda's Balcony, kterou si zopakovala na mnoha jevištích.

Za svou práci na Broadwayi Tovah Feldshuh získala několik nominací na cenu Tony, což odráží zejména její výjimečný talent.

Filmografie Tovah Feldshuh zahrnuje účinkování ve snímcích, jako jsou A Walk on the Moon (1999), Kissing Jessica Stein (2001) nebo She's Funny That Way (2014). V televizi zazářila v seriálech The Walking Dead a Crazy Ex-Girlfriend.

Za svůj výkon v seriálu Živí mrtví byla Tovah Feldshuh v roce 2016 nominována na The Saturn Awards v kategorii Nejlepší televizní herečka ve vedlejší roli.

Jednu z důležitých postav, Mickey Rabinowitz, Tovah Feldshuh ztvárnila v brazilsko-americkém dramatu Armageddon Time (Čas armagedonu) z roku 2022.

V roce 1977 se Tovah Feldshuh provdala za filmového producenta Andrewa Levyho, s nímž má dceru Amandu, která se vydala v matčiných šlépějích, a syna Garsona Brandona.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Václav Kotva
Václav Kotva
zobrazit profil Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
zobrazit profil Bruna Marquezine
Bruna Marquezine
zobrazit profil Kateřina Lojdová
Kateřina Lojdová
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil Kristýna Badinková Nováková
Kristýna Badinková Nováková