Monika Hilmerová

Monika Hilmerová

Datum narození: 7. 10. 1974
Místo narození: Bratislava
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Monika Hilmerová, která dostala jednu z hlavních rolí v seriálu Odznak Vysočina, se proslavila již díky filmům Pramen života, Oběti a vrazi nebo Kandidát.

Herectví se Monika Hilmerová začala věnovat již v dětství. V deseti letech debutovala v povídkovém dramatu O sláve a tráve (1984). Následně účinkovala v několika televizních inscenacích.

MONIKA HILMEROVÁ MĚLA 17 ZÁPALŮ PLIC

Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě Monika Hilmerová studovala herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. V letech 1991 až 2003 byla členkou souboru Radošínského naivního divadla a poté Slovenského národního divadla. Hostuje i na dalších scénách.

Hlavní postavu, princeznu Chichôtku, Helena Hilmerová ztvárnila v roce 1995 ve stejnojmenné televizní pohádce. Její první velkou rolí na filmovém plátně byla dívka Grétka ze slezského pohraničí, která se dostala do nacistického programu Lebensborn pro vyšlechtění čisté nordické rasy, ve válečném dramatu Pramen života (2000).

Čeští diváci si Helenu Hilmerovou mohou vybavit také např. jako dospívající Janu v dramatu Oběti a vrazi (2000), právničku Emu v seriálu Světla pasáže (2007), hraběnku Czoborovou v historickém velkofilmu Bathory či jako Alenu, která pátrá po minulosti kandidáta na prezidenta, v thrilleru Kandidát (2013).

Jednu z klíčových postav, zkoušenou policistku Danu Skálovou, šéfku týmu vyšetřovatelů, Monika Hilmerová ztvárnila v seriálu TV Nova Odznak Vysočina (2022).

O MONICE HILMEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka Monika Hilmerová je držitelkou několika ocenění. Jmenujme třeba Cenu Stříbrný delfín za výkon Pramen života z MFF v Portugalsku (2001) nebo Cenu Literárního fondu za roli Yvette Pottierové ve hře Bertolta Brechta Matka Kuráž a její děti v SND (2009).

 

Články o celebritě

Herec Marcel Nemec s rakovinou: Plánuje svůj pohřeb! Zbývají mi měsíce… Herec Marcel Nemec s rakovinou: Plánuje svůj pohřeb! Zbývají mi měsíce… Slovenský herec Marcel Nemec (52), jenž se už nějakou dobu statečně potýká s léčbou rakoviny, co v j... číst článek
Vánoce celebrit: Vondráčkové pohoda s milencem a syny, Kopřivová ve třech a šokující proměna ruiny Absolonové! Vánoce celebrit: Vondráčkové pohoda s milencem a syny, Kopřivová ve třech a šokující proměna ruiny Absolonové! Štědrý den je jedním z nejdůležitějších dní celého roku pro úplně všechny - i pro hvězdy českého šou... číst článek
Hvězda Odznaku Vysočina Hilmerová: 14 let od svatby zamilovaný vzkaz! Hvězda Odznaku Vysočina Hilmerová: 14 let od svatby zamilovaný vzkaz! Sympatická slovenská herečka Monika Hilmerová (49), v tuzemsku známá například ze seriálu Odznak Vys... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Nicholas Galitzine
Nicholas Galitzine
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Gwendoline Christie
Gwendoline Christie
zobrazit profil Michal Kern
Michal Kern
zobrazit profil Bella Thorne
Bella Thorne
zobrazit profil Ivan Franěk
Ivan Franěk