Monika Hilmerová

Monika Hilmerová

Datum narození: 7. 10. 1974
Místo narození: Bratislava
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Monika Hilmerová, která dostala jednu z hlavních rolí v seriálu Odznak Vysočina, se proslavila již díky filmům Pramen života, Oběti a vrazi nebo Kandidát.

Herectví se Monika Hilmerová začala věnovat již v dětství. V deseti letech debutovala v povídkovém dramatu O sláve a tráve (1984). Následně účinkovala v několika televizních inscenacích.

MONIKA HILMEROVÁ MĚLA 17 ZÁPALŮ PLIC

Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě Monika Hilmerová studovala herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. V letech 1991 až 2003 byla členkou souboru Radošínského naivního divadla a poté Slovenského národního divadla. Hostuje i na dalších scénách.

Hlavní postavu, princeznu Chichôtku, Helena Hilmerová ztvárnila v roce 1995 ve stejnojmenné televizní pohádce. Její první velkou rolí na filmovém plátně byla dívka Grétka ze slezského pohraničí, která se dostala do nacistického programu Lebensborn pro vyšlechtění čisté nordické rasy, ve válečném dramatu Pramen života (2000).

Čeští diváci si Helenu Hilmerovou mohou vybavit také např. jako dospívající Janu v dramatu Oběti a vrazi (2000), právničku Emu v seriálu Světla pasáže (2007), hraběnku Czoborovou v historickém velkofilmu Bathory či jako Alenu, která pátrá po minulosti kandidáta na prezidenta, v thrilleru Kandidát (2013).

Jednu z klíčových postav, zkoušenou policistku Danu Skálovou, šéfku týmu vyšetřovatelů, Monika Hilmerová ztvárnila v seriálu TV Nova Odznak Vysočina (2022).

O MONICE HILMEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka Monika Hilmerová je držitelkou několika ocenění. Jmenujme třeba Cenu Stříbrný delfín za výkon Pramen života z MFF v Portugalsku (2001) nebo Cenu Literárního fondu za roli Yvette Pottierové ve hře Bertolta Brechta Matka Kuráž a její děti v SND (2009).

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Klára Doležalová
Klára Doležalová
zobrazit profil Zuzana Burianová
Zuzana Burianová
zobrazit profil Lenka Vacvalová
Lenka Vacvalová
zobrazit profil Malvína Pachlová
Malvína Pachlová
zobrazit profil Daniel Henney
Daniel Henney
zobrazit profil Lenka Termerová
Lenka Termerová
zobrazit profil Elizaveta Maximová
Elizaveta Maximová
zobrazit profil Dorota Nvotová
Dorota Nvotová