Patrik Děrgel

Datum narození: 24. 2. 1989
Místo narození: Bohumín
Profese: herec, muzikant
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Patrik Děrgel se milovníkům seriálů vryl do paměti rolemi v Ulici nebo v Ordinaci v růžové zahradě 2. V divadle proslul jako Hamlet s nejhezčím zadkem.

K herectví se Patrik Děrgel dostal náhodou. Původně se věnoval hokeji, jenže střední hokejová škola v jeho okolí nebyla a také matika mu nešla, tak se rozhodl jít na přijímačky na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, které se dělají dřív, než na jiné školy. A náhodou to hned vyšlo. Prý až teprve potom se šel podívat do divadla, co to vlastně bude studovat.

Děrgelův Hamlet je úplně nahý

Už při studiu na konzervatoři Patrika Děrgela přijala moravská divadla s otevřenou náručí. Zahrál si tedy v Národním divadle moravskoslezském, v Divadle Petra Bezruče a v Těšínském divadle, kde sbíral první zkušenosti.

Dostal se do Prahy na DAMU, kde studoval činoherní herectví. Stal se posilou Národního divala a souboru Švandova divadla. Zde se Patrik Děrgel předvedl mj. v představeních Proměna, Popeláři nebo Hamlet. Byl jedním z nejmladších Hamletů v dějinách českého divadla, a navíc za tuto roli sklidil nominaci na Cenu Alfréda Radoka a Cenu Thálie za rok 2015.

Dalším zajímavým bodem spojeným s rolí Hamleta je výrok režiséra Dana Špinara, že Patrik Děrgel je Hamlet s nejhezčím zadkem, protože ve hře „lítá“ úplně nahý, což ho opět dostalo do povědomí dalších lidí.

Patrik Děrgel je také muzikant

Hraje na kytaru a zpívá v šestičlenné kapele EMA, která se zaměřuje především na folkovo-punkovou hudbu. Zajímavostí kapely je fakt, že většina členů ani není z branže. „Například náš violoncellista je ředitel firmy na zpracování dřeva,“ uvedl Patrik Děrgel, pro něhož je muzika ventil, v jednom z rozhovorů.

V Hudebním divadle Karlín si Patrik Děrgel zahrál mj. v muzikálu Lucie, v němž alternuje Vaška Noida Bártu a Davida Krause v hlavní roli Daniela. Dále jej diváci mohli vidět jako Lucase v The Addams Family. Na divadelních prknech se tedy potkává s Lucií Bílou nebo Jiřím Kornem.

V Ordinaci si Děrgelovi zahráli manžele

V televizi Patrik Děrgel ztvárnil role např. v seriálu Ulice, v pohádce Škola Princů nebo v třídílném dramatu Hořící keř. V novácké Ordinaci v růžové zahradě 2 si zahrál lékaře Patrika Máru, manžela doktorky Táni v podání své skutečné ženy Markéty.

Markéta Frösslová a Patrik Děrgel se tajně vzali v červnu 2019. To již měli syna Vavřince (*2016). V roce 2021 se páru narodila dcera.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Jan Dolanský
Jan Dolanský
zobrazit profil Martin Kavan
Martin Kavan
zobrazit profil Juno Temple
Juno Temple
zobrazit profil Jana McKinnon
Jana McKinnon
zobrazit profil František Derfler
František Derfler
zobrazit profil Zdeněk Podhůrský
Zdeněk Podhůrský
zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Kristýna Kociánová
Kristýna Kociánová