Jacob Erftemeijer

Jacob Erftemeijer

Datum narození: 20. 7. 1989
Místo narození: Nijmegen, Nizozemské království
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Herec Jacob Erftemeijer se věnuje nejen své profesi, ale i režii či dramaturgii. Podílel se na vzniku řady divadelních inscenací. Roku 2015 se stal členem souboru Švandova divadla.

Herectví Jacob Erftemeijer studoval na Pražské konzervatoři pod vedením Jany Preissové a Jaroslava Satoranského a poté na katedře činoherního divadla DAMU. Již během studií hostoval v mnoha divadelních společnostech, v Divadle na Vinohradech, Národním divadle Moravskoslezském divadle či v divadle Semafor.

Při studiích na DAMU se Jacob Erftemeijer začal zabývat režií a vytvořil se svými spolužáky inscenaci Some Voices podle textu Joe Penhalla. Podílel se na vzniku mnoha inscenací, ať už jako dramaturg či jako autor hudby. Mimo divadlo se zajímá o hudbu a sám ji aktivně provozuje. Se svými kolegy ze školy založil ZEA Luxurians Trio, kde začal působit jako DJ.

Roku 2015 se Jacob Erftemeijer stal členem souboru Švandova divadla. Návštěvníci tohoto kulturního stánku na pražském Smíchově jej mohli vidět v inscenacích Krysař, Závislosti navzdory, Baal, Betonová zahrada, Zabít Johnnyho Glendenninga, Misantrop nebo Protest/Rest.

Před televizní kamerou Jacob Erftemeijer debutoval v seriálu 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (2005). Dále se objevil v krátkometrážním dramatu Synova válka (2009) s Kryštofem Hádkem, Barborou Kodetovou, Markem Vašutem či Pavlem Křížem. Kamaráda Jana Palacha ztvárnil v minisérii Hořící keř (2011), obžalovaného Čelechovského v druhém cyklu seriálu ČT Život a doba soudce A. K. (2013) s Davidem Švehlíkem v hlavní roli.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jana Kociánová
Jana Kociánová
zobrazit profil Peter Cmorik
Peter Cmorik
zobrazit profil Marta Kubišová
Marta Kubišová
zobrazit profil Václav Neckář
Václav Neckář
zobrazit profil Gyöngyi Bodišová
Gyöngyi Bodišová
zobrazit profil zpěvačka Victoria
zpěvačka Victoria