Jessie J

Datum narození: 27. 3. 1988
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Profese: zpěvačka, hudební skladatelka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jessica Ellen Cornish je známá britská zpěvačka a hudební skladatelka, která si říká Jessie J. Prosadila se hlavně jako textařka pro zpěváka Chrise Browna a zpěvačku Miley Cyrus.

Jessie J se narodila v Londýně. Ve svých jedenácti letech byla obsazena do muzikálu Whistle Down the Wind (Pískej si do větru) britského hudebního skladatele Andrewa Lloyda Webbera. V šestnácti letech začala studovat na univerzitě BRIT School a od sedmnácti let byla členkou dívčí hudební skupiny Soul Deep, kterou ale opustila kvůli tomu, že by ta skupina neměla nikdy úspěch. Ve svých pouhých osmnácti letech prodělala cévní mozkovou příhodu v důsledku Wolffova-Parkinsonova-Whiteova syndromu, který jí byl diagnostikován v jedenácti letech, jako vrozené onemocnění.

První smlouvu podepsala s vydavatelstvím Gut Records, které ale zkrachovalo. Chvíli na to se Jessie J prosadila jako textařka a hudební skladatelka u Sony ATV, kde také podepsala smlouvu. Napsala text úspěšného hitu „Party in the USA“ pro americkou zpěvačku Miley Cyrus a také napsala texty k hitům známého Chrise Browna.

Snem Jessie J byl také zpěv. Své první debutové album začala nahrávat v roce 2005 a dokončeno bylo v lednu 2011. Jeho název je „Who You Are“ a bylo představeno 28.2.2011. Součástí alba se stala píseň „Big White Room“, kterou Jessie J napsala ve svých sedmnácti letech. Song vychází ze zkušenosti, když ve svých deseti letech viděla v nemocnici umírat malého chlapečka. Však nejvíc pyšná je Jessie J na svou píseň „Who You Are“, která má být vzorem pro mladé lidi. Na konci roku 2010 představila svůj první singl z alba, píseň „Do It Like a Dude“. Však nejvíce prorazila mezi hudební hitparády v roce 2011 s písní „Price Tag“ ve které se s ní objevil rapper B.o.B. V roce 2013 vyšlo její druhé album Alive, které nesklidilo příliš velký úspěch a bylo to podle publika o hodně slabší, než předchozí album. Třetí album „Sweet Talker“ vyšlo v říjnu 2014.

Jessie J se přiznala ke své bisexuální orientaci v roce 2011. Říkala, že měla vztah s muži, ale i s ženami a že obojí jí vyhovuje. V srpnu 2012 potvrdila, že si nechá oholit hlavu pro charitativní účely a v březnu 2013 vystoupila na charitativním koncertě s oholenou hlavou. Koncert vynesl charitě 75 milionů liber.  

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jakub Smolík
Jakub Smolík
zobrazit profil Whitney Houston
Whitney Houston
zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Vladimír 518
Vladimír 518
zobrazit profil Olga Lounová
Olga Lounová
zobrazit profil Bohouš Josef
Bohouš Josef
zobrazit profil Chad Kroeger
Chad Kroeger
zobrazit profil Debbie Harry
Debbie Harry