Miley Cyrus

Datum narození: 23. 11. 1992
Přezdívka: Smiley
Místo narození: Nashville, USA
Profese: zpěvačka a herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Proslavila se jako Hannah Montana, americká zpěvačka Miley Cyrus je ale především velmi kontroverzní rebelka a skandalistka.

Americká herečka, zpěvačka a textařka Miley Ray Cyrus je známá hlavně proto, že hrála hlavní roli v seriálu Hannah Montana, který si získal velkou pozornost teenagerů (každý díl měl průměrnou sledovanost čtyři miliony diváků). Úspěch seriálu byl v říjnu 2006 následován vydáním soundtracku. Pak Miley Cyrus nastartovala i sólovou hudební kariéru (debutovým albem Meet Miley Cyrus; pak následovalo album Breakout). Za píseň I Thought I Lost You získala nominaci na Zlatý Glóbus

Její vysoká obliba mezi mladými vedla k tomu, že ji v roce 2008 (to jí bylo 16 let!) časopis Time zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí na světě. Časopis Forbes udělil Miley Cyrus 35. místo v žebříčku Celebrity 100 s výdělkem 25 milionů dolarů v roce 2008.

Jako performerka dokáže Miley Cyrus šokovat. V jednom ze svých klipů se houpe nahá na demoliční kouli (video trhalo rekordy v počtu zhlédnutí), v dalším masturbuje, na mnoha fotografiích má vypláznutý jazyk… Snaží se zkrátka vytvořit dojem drsňačky a rebelky.

Miley Cyrus se ale neztratila ani z filmového světa (ostatně už od devíti let chodila na lekce herectví, její první rolí nebyla Hannah Montana, ale dívka Kylie v televizním seriálu Doc). V šestnácti letech propůjčila svůj hlas Penny, postavě z animovaného celovečerního filmu Bolt, který vypráví o cestě psa zpět za svou majitelkou (snímek se s tržbami 26 milionů dolarů jen za první víkend vysílání umístil v roce 2008 na 3. místo za takové trháky, jako Twilight sága: Stmívání a bondovka Quantum of Solace). Hrála také např. ve filmu The Last Song (byl komerčně úspěšný a vydělal celosvětově zhruba 88 milionů dolarů).

Na jaře roku 2009 vydala Miley Cyrus knihu s názvem Milníky na mé cestě, kde popisuje v deníkové podobě, jak prožívala začátek své kariéry.

Její původní jméno zní Destiny Hope Cyrus. Umělecké Miley vzniklo z přezdívky Smiley (Usměvavá). K hudbě měla Miley Cyrus blízko do dětství, jejím otcem je country zpěvák Bill Ray.

 

Články o celebritě

Cenny Grammy: Rekord a odhalené tajemství Taylor Swiftové i zatčení v průběhu ceremoniálu! Cenny Grammy: Rekord a odhalené tajemství Taylor Swiftové i zatčení v průběhu ceremoniálu! Albem roku se na hudebních cenách Grammy v noci na dnešek stala deska Midnights od Taylor Swiftové, ... číst článek
Sexy lesní žínka Noah Cyrusová: Mladší sestra slavné zpěvačky provokuje nahotou! Sexy lesní žínka Noah Cyrusová: Mladší sestra slavné zpěvačky provokuje nahotou! Noah Cyrusová (23) by strašně chtěla být slavná a stejně jako její starší sestra Miley (31) se i ona... číst článek
Zmršená vosková figurína Dwaynea Johnsona: To není Skála, ale Ledovec! Zmršená vosková figurína Dwaynea Johnsona: To není Skála, ale Ledovec! Do pomyslné síně slávy opravdu špatných voskových figurín vstoupila i ta, která zobrazuje Dwaynea Jo... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Petr Vondráček
Petr Vondráček
zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Alois Švehlík
Alois Švehlík
zobrazit profil Eva Nosálková-Leinweberová
Eva Nosálková-Leinweberová
zobrazit profil Jakub Štěpán
Jakub Štěpán
zobrazit profil Pavla Gajdošíková
Pavla Gajdošíková
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi