Beyoncé Knowles-Carter

Datum narození: 4. 9. 1981
Místo narození: Houston, USA
Profese: zpěvačka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Beyoncé je známá americká herečka, modní návrhářka, tanečnice, textařka a v neposldní řadě popová diva s dokonalým hlasem.

Celým jménem se jmenuje Beyoncé Giselle Knowles-Carter a její manžel je světoznámý rapper Jay-Z.

Beyoncé se dostala do povědomí diváků díky kapele Destiny‘s Child. Kapela tří krásných a zpívajících děvčat se však po osmi letech rozpadla.

Beyoncé ale nezahálela a začala budovat svou vlastní pěveckou kariéru. V roce 2003 vydává své první sólové album Dangerously in Love. Odtud pochází i jeden z jejích velkých hitů Crazy in love. Při nahrávání této písně se seznámila se svým manželem. Tento hit dobyl snad všechny možné hitparády a jen v USA byl na prvním místě neskutečných osm týdnů. Alba se celosvětově prodalo kolem 11 milionů.

Následovala CD jako B'Day s hitem Irreplaceable nebo I Am… Sasha Fierce, 4. Album v prvním týdnu prodeje debutovalo na prvním místě americké albové hitparády s prodejem přesahujícím číslo 310 000. Zároveň Beyoncé dobyla americký žebříček se čtyřmi různými po sobě jdoucími deskami, což se předtím povedlo pouze Britney Spears.

Beyoncé dokázala prodat téměř 80 milionů desek a dvacetkrát získala prestižní ocenění Grammy.

Úspěchy sbírá i na filmovém plátně. V roce 2003 si zahrála v úspěšné parodii Ausin Powers: Goldmember. O rok později se objevila po boku Cuby Goodinga Jr. v komedii Pokušení a v roce 2006 získává hlavní ženskou roli v komedii Růžový Panter. Zahrála si také v úspěšném muzikálu Dreamgirls, za který obdržela dvě nominace na Zlatý glóbus.

Dcera Matthewa Knowlese a Lumis Beyoncé (mají ještě druhou dcera, Solange, která také zpívá) měla k hudbě a tanci blízko od dětství. Od sedmi let navštěvovala taneční školu, zpívala v kostelním sboru a když se v té době zúčastnila nějaké soutěže, obvykle ji vyhrála. Má na kontě tři desítky vítězství v regionálních tanečních nebo pěveckých soutěžích.

O BEYONCÉ ČTĚTE ZDE>>

Od roku 2002 se Beyoncé začala objevovat po boku rapera Jay-Z, v dubnu 2008 si ho vzala a v lednu 2012 mu porodila dceru Blue Ivy Carter. V červnu 2017 přivedla na svět dvojčata.

V roce 2014 se spojila se svým manželem a vyrazili na společné turné Mr. And Mrs. Carter Tour. Všechny koncerty byly beznadějně vyprodané už po pár minutách. Beyonce a Jay-Z jsou považováni za jeden z nejúspěšnějších a nejbohatších párů na světě.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Dorota Barová
Dorota Barová
zobrazit profil Vlastimil Horváth
Vlastimil Horváth
zobrazit profil Gyöngyi Bodišová
Gyöngyi Bodišová
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Václav Neckář
Václav Neckář
zobrazit profil Tereza Černochová
Tereza Černochová
zobrazit profil Andre Young - Dr. Dre
Andre Young - Dr. Dre
zobrazit profil Elizabeth Kopecká
Elizabeth Kopecká