Revolta (Marek Kaleta)

Revolta (Marek Kaleta)

Datum narození: 2. 7. 1989
Místo narození: Krnov
Profese: rapper
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Rapper Revolta, vlastním jménem Marek Kaleta, jehož cílem je pomáhat hudbou, si nespočet fanoušku získal již svým prvním albem s názvem Evoluce vědomí, které vydal roku 2012.

Muzice, konkrétně hip hopu se věnuje od šestnácti let. V řadě měst republiky, kde vystupoval, založil takzvané Seberevolta skupiny. Ty mají propagovat zdravý životní styl bez drog, cigaret a alkoholu. Pomáhat hudbou se rapper Revolta, vlastním jménem Marek Kaleta, rozhodl poté, co v rodném Krnově padl až na dno.

Nespočet fanoušků si získalo Revoltovo debutové album Evoluce vědomí, které vydal roku 2012. Deska, na níž je 17 skladeb, jež jsou rozděleny podle zaměření do dvou částí: politicko-společenská revolta a duchovně-vesmírná seberevolta, začíná písní Otevři svou mysl, útočící na ilumináty, fašismus či materialismus.

Veleúspěšný klip k písni Znáš ten pocit, kterou nazpíval s Olgou Lounovou, na YouTube zveřejnil roku 2014. Video nasbíralo miliony zhlédnutí. Několik stovek Revoltových příznivců vidělo videoklip k singlu Svět se změní, k němuž si rapper přizval slovenskou zpěvačku Petru Huliakovou. Šlo o pilotní klip k desce Marcus Revolta 2015.

Revolta chodil se zpěvačkou Olgou Lounovou, která bývala též přítelkyní Xyndla X. Zhruba rok rapper randil s Gabrielou Gunčíkovou známou ze SuperStar. Marek Kaleta a finalistka Eurovision se rozešli roku 2016.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený
zobrazit profil Leonard Cohen
Leonard Cohen
zobrazit profil Matěj Ruppert
Matěj Ruppert
zobrazit profil Andre Young - Dr. Dre
Andre Young - Dr. Dre
zobrazit profil Soňa Červená
Soňa Červená
zobrazit profil Šárka Vaňková
Šárka Vaňková
zobrazit profil Sisa Sklovská
Sisa Sklovská